Міні восьминоги на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Шанувальників страв з морепродуктів хочу запросити на кухню, щоб повторити цей простенький, але дуже класний рецепт. Насичений смак, неймовірний аромат, - ця ідея точно гідна меню ресторану.
Покажу, як приготувати міні восьминоги на грилі з апетитним соусом. Хочу звернути вашу увагу на те, що маринувати морепродукти потрібно не менше 2 годин, в ідеалі - 4. Подавати до столу їх можна як закуску або додати в салат, наприклад.
- Восьминоги маленькі - 800 грам
- Оливкова олія - 1/2 склянки(+ 3 ст. Л.)
- Лимон - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Сіль, перець, розмарин, чебрець - За смаком
1. Наші інгредієнти.
2. Морепродукти вимийте і в разі потреби очистіть. Доведіть до кипіння воду, зніміть з вогню. Викладіть восьминоги і потримайте 1 хвилину. Після відразу промийте під холодною водою.
3. Для приготування маринаду з'єднайте оливкова олія, сік 1 лимона, подрібнений часник, сіль і перець, трохи чебрецю. Восьминоги залийте маринадом і приберіть в холодильник на 2-4 годину.
4. Окремо зробіть соус для подачі. Змішайте 3 ложки оливкової олії з 1.5 ложками лимонного соку, додайте трохи розмарину і цедру лимона.
5. Помістіть морепродукти на шпажках на гриль і смажте до рум'яної. В середньому 6 хвилин буде достатньо. Не забувайте перевертати! Перед подачею полийте соусом.
Смачного!
Смачного!