Смажені восьминоги
(покроковий рецепт з фото)
Вельми оригінальна закуска для найдосвідченіших гурманів. Вашій увазі рецепт приготування смажених восьминогів.
Страви з морепродуктів - це звичайна справа для всіх жителів Середземномор'я. Та й у нас вони вже не така дивина. Хочу поділитися рецептурою, яку дізналася, поки відпочивала в Іспанії. Для приготування смажених восьминогів мені вистачає однієї тушки вагою близько кілограма. Звичайно ж, ніж свіже, тим краще, але і заморожений зійде. Дивимося рецепт.
- Восьминіг - 1 кілограм
- Цибуля - 1-2 штук
- Часник - 2 зубчики
- Пучок кінзи - 1 штука
- Винний оцет - 50 грам
- Оливкова олія - 80 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Помідори - 3-4 штук
Промийте і почистіть восьминога.
Відправляємо восьминога вариться - про час, воду не солимо. Тим часом робимо салат. Поріжте помідори, измельчитечасник, порубати зелень і цибулю.
Дістаємо восьминога, даємо йому охолонути. Колір він може поміняти і вода пофарбується, не лякайтесь. Він повинен вийти м'яким. Ріжемо на шматочки. Обсмажте їх в олії, щоб вони стали більш хрусткими.
А тепер змішуємо обсмаженого восьминога і овочі. Заправляємо оцтом, спеціями, маслом. Можна подавати.
Смачного!
Смачного!