Волован з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Невеликі закусочні пиріжки з сирною начинкою прикрасять ваш святковий стіл і своїм виглядом і своїм смаком.
Відмінна закуска, яку можна подавати і в холодному і в гарячому вигляді. Вигадники-французи придумали таку форму подачі закусок, яка популярна вже дуже давно. Волован можна начиняти чим завгодно. Я пропоную вам рецепт приготування волованов з сиром. Тісто для них - швидке листкове, зробити його зовсім неважко. Замість плавленого сиру можна взяти будь-який твердий сир, тоді в начинку доведеться додати трохи майонезу. Розповідаю, як приготувати воловани з сиром.
- Маргарин - 250 грам
- Борошно - 2, 5 склянки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка (половина - для тіста, половина - для начинки)
- Вода - 0, 5 склянки
- Сир плавлений - 150 грам
- Яйця - 5 штук(4 яйця зварити для начинки)
- Перець мелений - 2-3 Щепоток
- Зелень кропу, петрушки - 30 Щепоток
Просіваємо борошно і додаємо до неї маргарин, нарізаний на шматочки. Ножем рубаємо маргарин з борошном до стану крихти.
У воді розмішуємо до повного розчинення цукор і сіль. Вливаємо розчин до олійно-борошняної суміші.
І замішуємо гладке тісто. Відправляємо його в холодильник мінімум на 2 годину.
Дістаємо вилежатися тісто і розгортаємо його в великий пласт. Звертаємо як на фото.Раскативаем. Знову звертаємо і знову розгортає.
Тепер приступаємо до нарізки частин, з яких і будемо формувати воловани. Я це роблю склянкою. Нам знадобляться ось такі заготовки. На один волован - один цілісний гурток і два гуртки з отворами.
Ось таким чином збираємо волован. Щоб гуртки з'єдналися між собою, їх необхідно змастити білком. Або злегка прищипнуть.
Викладаємо наші вироби на деко і випікаємо при температурі 200 градусів хвилин 20.
Поки воловани печуться, приготовим начинку. Помиємо зелень і дрібно нарубаємо її. Натремо на тертці варені яєчні жовтки. Змішаємо жовтки, зелень і плавлений сир. Поперчити і посолити, і перемішаємо.
Розкладаємо начинку в спечені воловани і відправляємо в духовку ще хвилин на 7-8.