Волован з ікрою
(покроковий рецепт з фото)
Готується закуска досить швидко, тому до будь-якого свята ви зможете зробити воловани з ікрою в домашніх умовах менше, ніж за годину. Дуже раджу в якості альтернативи канапе.
Начинкою для волованов може служити все, що завгодно: Червона ікра, гриби, м'ясо, варення і навіть салат "олів'є" . В якості закуски - це відмінне рішення для будь-якого столу.
- Листкове тісто - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Червона ікра - 20 грам
- Крем-сир - 30 грам
- Зелень - За смаком
1. Отже, приготувати воловани з ікрою в домашніх умовах можна всього за одну годину. Якщо ви плануєте застілля, дуже рекомендую їх в якості закуски.
2. Готуємо воловани стандартним способом. Для початку візьмемо листкове тісто (я беру вже готове), розгортаємо пласт і вирізаємо кола великі і трохи менше. Потім змащуємо перше коло яйцем і кладемо на нього зверху друге кільце.
3. Ставимо в духовку, розігріту до 190 градусів на хвилин п'ятнадцять. Слідкуйте, як тільки воловани почнуть купувати золотистий колір, їх можна витягувати.
4. Беремо крем-сир, промазуємо дно волованов і викладаємо начинку - червону ікру. Зверху можна прикрасити закуску зеленню петрушки і викласти їх на листя салату.