Вишня в глазурі
(покроковий рецепт з фото)
Вишня в глазурі - це смачний десерт, відмінна прикраса для торта або тістечок. Відмінна ідея для десерту для романтичної вечері. А приготувати вишню в глазурі дуже легко і просто.
Вишню в глазурі приготувати зовсім нескладно і процес дуже захоплюючий. Такий вишнею можна прикрасити будь-який десерт або коктейль. Особливо раді будуть таким ласощів дітлахи, їх можна залучити до процесу виготовлення, тільки бережіть шоколад:) розповідаю, як приготувати вишню в глазурі.
1. Нам знадобиться вишня з черешками - так зручніше. Якщо ж у вас вишня без хвостиків - запаситесь зубочистками. Моєму вишню і ретельно обсушити на рушник. Ягоди повинні бути сухими.
2. У невеликій глибокій посуді розтопити на водяній бані шоколад. Можна взяти половину білого, половину чорного. Спочатку розтопити один вид шоколаду.
3. Тримаємо ягідку за черешок і занурюємо в розтоплений шоколад. Якщо у вас ягоди без черешків - обережно наколюємо їх на зубочистки.
4. Викладаємо на тарілку або дошку, застелену пергаментом. Якщо вишня на зубочистках - можна пристосувати шматок пінопласту і встромляти в нього зубочистки з вишнею.
5. Викупали все ягідки в шоколаді? :) Відправляємо їх в холодильник.
6. Коли шоколад на ягодах застигне - повторимо процедуру купання в шоколаді. Можна після шоколаду обсипати ягідки різнобарвною цукровою посипкою. І відправляємо назад в холодильник.
Ну от і все, вишня в шоколадній глазурі готова:) Таким чином можна приготувати і вишню без кісточок. Акуратно витягніть кісточки і перекладіть вишню в друшляк - нехай стече сік, на мокру вишню глазур погано пристає.
- Вишня свіжа - 200 грам (з chereshkami)
- Шоколад - 200 грам (будь-який - чорний, білий)
1. Нам знадобиться вишня з черешками - так зручніше. Якщо ж у вас вишня без хвостиків - запаситесь зубочистками. Моєму вишню і ретельно обсушити на рушник. Ягоди повинні бути сухими.
2. У невеликій глибокій посуді розтопити на водяній бані шоколад. Можна взяти половину білого, половину чорного. Спочатку розтопити один вид шоколаду.
3. Тримаємо ягідку за черешок і занурюємо в розтоплений шоколад. Якщо у вас ягоди без черешків - обережно наколюємо їх на зубочистки.
4. Викладаємо на тарілку або дошку, застелену пергаментом. Якщо вишня на зубочистках - можна пристосувати шматок пінопласту і встромляти в нього зубочистки з вишнею.
5. Викупали все ягідки в шоколаді? :) Відправляємо їх в холодильник.
6. Коли шоколад на ягодах застигне - повторимо процедуру купання в шоколаді. Можна після шоколаду обсипати ягідки різнобарвною цукровою посипкою. І відправляємо назад в холодильник.
Ну от і все, вишня в шоколадній глазурі готова:) Таким чином можна приготувати і вишню без кісточок. Акуратно витягніть кісточки і перекладіть вишню в друшляк - нехай стече сік, на мокру вишню глазур погано пристає.