Вино з ожини
(покроковий рецепт з фото)
Натуральне домашнє ягідне вино - це особливий напій. Хочете спробувати? Тоді цей простий рецепт вина з ожини стане відмінним варіантом. Дуже ароматне, насичене і смачне.
Це дуже простий і доступний варіант, як приготувати вино з ожини. Ягода має дуже сильний аромат і злегка терпкий смак. Завдяки солодкого сиропу вино виходить неймовірно насиченим і легким.
- Вода - 4 L
- Ожина - 3 кілограма
- Цукор - 1.5-1.8 кілограма
- Мед - 300 грам

1. Стиглі ягоди ожини вимийте під проточною водою і переберіть. Видаліть хвостики, трохи обсушити.

2. Ягоди потрібно викласти в глибоку (бажано скляну) посуд і розім'яти. Для цього можна використовувати толкушку для картопляного пюре, а можна просто розім'яти руками, наприклад. Ягоди потрібно залити приблизно 3 літрами води. Накрийте ємність марлею і залиште на 3-4 дня. За цей час ягоди почнуть бродити.

3. Іншу воду з'єднайте з цукром і медом і трохи підігрійте, щоб цукор повністю розчинився. Охолодити сироп. Злийте рідину з ягід, і в сусло влийте солодкий сироп. Розлийте по скляних пляшках, накрийте спеціальними кришками, і залиште бродити мінімум на 1 місяць.

4. Це дуже простий рецепт вина з ожини, в якому найголовніше - стежити за його станом. Коли процес бродіння підійде до кінця, вино стане прозорим. Його потрібно акуратно злити.

5. Залежно від температури в приміщенні на приготування вина може піти від 30 до 60 днів. Потім процідіть його через марлю, складену в декілька шарів, і приберіть в темне місце днів на 15. Після можна спробувати, що вийшло. Але краще за все дати йому як слід настоятися.