Рецепт Бронзова ачма фото

Бронзова ачма
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Молочні продукти, Сир, Лаваш, Бринза
Вегетаріанське харчування
На вечерю, На полуденок, На сніданок
Випічка, Страви з начинкою

Проста і смачна ачма готується зі звичайного тонкого лаваша. В якості начинки використовується бринза і будь-який твердий сир. Блюдо добре підходить на сніданок, полуденок або легка вечеря. Сподобається і дітям!

Ачму я готую за допомогою мультиварки, хоча можна запікати і в звичайній духовці. У чашу мультиварки викладається цілий лист лаваша. Далі викладаємо шар зі шматочків лаваша, які обмакиваем в кефіру яєчну суміш. Слідом йде шар з тертої бринзи і тертого твердого сиру. Шари повторюються до самого верху. Блюдо запікається 60 хвилин в режимі "випічка" . Далі перевертаємо ачму на іншу сторону і готуємо ще 20 хвилин.

Подаємо до столу в гарячому або холодному вигляді. Хай щастить!

  • Лаваш - 2 штуки
  • Яйця - 2 штуки
  • Кефір - 0, 5 L
  • Бринза - 300 грам
  • Сир твердий - 150 грам
відкритий бронзою - фото крок 1
Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом. Викладаємо в неї лаваш (краю повинні звисати).
відкритий бронзою - фото крок 2
Другий лаваш поріжте квадратиками розміром 10 з 10 см.
відкритий бронзою - фото крок 3
На великій тертці натріть бринзу і твердий сир. Перемішайте обидва сиру.
відкритий бронзою - фото крок 4
Змішайте яйця з кефіром. Вмочуємо в цій суміші шматки лаваша.
відкритий бронзою - фото крок 5
Викладаємо кілька шматочків лаваша на основний лаваш.
відкритий бронзою - фото крок 6
Присипаємо тертим сиром.
відкритий бронзою - фото крок 7
Далі чергуємо шари, поки не закінчаться інгредієнти. Накриваємо останній шар краями основного лаваша. Заливаємо залишками кефіру яєчної суміші.
відкритий бронзою - фото крок 8
Готуємо ачму в режимі "випічка" 60 хвилин. Після звукового сигналу акуратно перевертаємо ачму на іншу сторону і готуємо ще 20 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти