Бронзова ачма
(покроковий рецепт з фото)
Проста і смачна ачма готується зі звичайного тонкого лаваша. В якості начинки використовується бринза і будь-який твердий сир. Блюдо добре підходить на сніданок, полуденок або легка вечеря. Сподобається і дітям!
Ачму я готую за допомогою мультиварки, хоча можна запікати і в звичайній духовці. У чашу мультиварки викладається цілий лист лаваша. Далі викладаємо шар зі шматочків лаваша, які обмакиваем в кефіру яєчну суміш. Слідом йде шар з тертої бринзи і тертого твердого сиру. Шари повторюються до самого верху. Блюдо запікається 60 хвилин в режимі "випічка" . Далі перевертаємо ачму на іншу сторону і готуємо ще 20 хвилин.
Подаємо до столу в гарячому або холодному вигляді. Хай щастить!
- Лаваш - 2 штуки
- Яйця - 2 штуки
- Кефір - 0, 5 L
- Бринза - 300 грам
- Сир твердий - 150 грам
Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом. Викладаємо в неї лаваш (краю повинні звисати).
Другий лаваш поріжте квадратиками розміром 10 з 10 см.
На великій тертці натріть бринзу і твердий сир. Перемішайте обидва сиру.
Змішайте яйця з кефіром. Вмочуємо в цій суміші шматки лаваша.
Викладаємо кілька шматочків лаваша на основний лаваш.
Присипаємо тертим сиром.
Далі чергуємо шари, поки не закінчаться інгредієнти. Накриваємо останній шар краями основного лаваша. Заливаємо залишками кефіру яєчної суміші.
Готуємо ачму в режимі "випічка" 60 хвилин. Після звукового сигналу акуратно перевертаємо ачму на іншу сторону і готуємо ще 20 хвилин. Смачного!