Весільний паску
(покроковий рецепт з фото)
Спільну сімейне життя у нас прийнято починати з проби хліба. Хліб, який називають і паскою і короваєм, прийнято робити дуже красивим і незвичайним. Сподіваюся, вам стане в нагоді мій рецепт.
Одне з головних обрядових страв, яке повинно бути на кожному весіллі. Розведіть дріжджі з цукром в теплому молоці і змішайте їх з розтертими з цукром жовтками. Додайте борошно, збиті в піну білки, масло і сіль. Замісити тісто і сформуйте з нього красивий паску і помістіть в форму для випікання. Змастіть поверхню жовтком і випікання в духовці протягом 75 хвилин при 180 градусах. Ще гарячий паску змастіть цукровим сиропом. Смачного!
- Борошно - 700 грам
- Рослинна олія - 50 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 11 грам
- Яйця - 5 штук
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
Дріжджі з чайною ложкою цукру розведіть в теплому молоці. Мартенс відділи Желтков.
4 жовтка розітріть з цукром і змішайте з дріжджами. Білки збийте в піну.
З'єднайте борошно з дріжджовий сумішшю, білками, маслом і сіллю. Замісити тісто. Для цього паски тісто слід місити довго, не менше 15 хвилин.
Форму для випікання застеліть пергаментом. Розділити тісто на три частини. З однією з них скачайте кулю і помістіть в центр форми. Решта дві частини розкачайте в довгі джгути, при цьому відокремте трохи тесту для прикраси. З джгутів зробіть коси. Меншу з них укладіть навколо кулі, трохи змащеного водою.
Потім викладіть другу косу. З відкладеного тесту зробіть прикраси на ваш смак - квіточки, листочки, фігурки і розмістіть їх по поверхні паски. Змастіть поверхню жовтком і випікання в духовці протягом 75 хвилин при 180 градусах. Ще гарячий паску змастіть цукровим сиропом.