Весільний коровай і прикраса
(покроковий рецепт з фото)
Якщо весілля не за горами, саме час задуматися про святковий короваї. Показую і розповідаю, як приготувати весільний коровай і прикраса. Кожній нареченій, а також мамам на замітку!
Щоб приготувати весільний коровай і прикраса знадобиться приготувати здобне тісто, як на великодні паски. Рецепт приготування ви можете знайти на сайті. Коротенько: розведіть сухі дріжджі, заведіть опару на молоці, потім на опарі замісіть тісто на борошні, яйцях і вершковому маслі. Коровай вийде пишним і з апетитним м'якушем. Але прикраси до нього робіть з прісного тіста, щоб вони зберегли форму при випіканні.
- Здобне дріжджове тісто - 1-2 кілограм
- Борошно - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
- Рослинна олія - За смаком
Підготуйте формочки для нарізки прикраси. Замісити або купіть просте пісне тісто з борошна і води з додаванням рослинної олії. Саме з прісного тіста будемо робити прикраси.
Розкачайте тісто і за допомогою плунжеров (фігурні формочки для вирізки тесту) підготуйте заготовки листочків, квітів, всіх плоских прикраси.
Якщо плунжеров немає, плоскі прикраси ви можете вирізати ножем.
Якщо плунжеров немає, плоскі прикраси ви можете вирізати ножем.
Щоб зробити трояндочку, наприклад, виріжте 5 кружечків діаметром в 5 копійок, навіть трохи менше.
Накладіть колечка один на одного і скачайте в валик.
Виходить невеликий рулет.
Розріжте його навпіл.
Поставте половинки на рівний зріз, зробіть з країв пелюстки троянди, як на фото.
Також ви можете зробити гроно винограду, це просто: скачайте невеликі кульки як виноградинки, а з тіста виріжте листя.
Поки ми робили прикраса, в формі для випічки расстояться тісто.
Перед тим, як викладати прикраси, обов'язково змастіть тісто жовтком.
Перед тим, як викладати прикраси, обов'язково змастіть тісто жовтком.
А ось як викласти на поверхні прикраси, це вже залежить від вашої фантазії, їй немає меж.
А ось прикраси змастіть білком.
Вийде відмінний ефект: жовток додає рум'яність, а білок збереже білий колір прикрас - вони будуть виділятися.
Запікайте короваї в розігрітій до 170 С духовці хвилин 45-50.
Запікайте короваї в розігрітій до 170 С духовці хвилин 45-50.
Смачного! І веселого весілля!