Рецепт Весільний коровай фото

Весільний коровай
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл, Весілля
Випічка

Яке весілля обійдеться без короваю? Гарний великий коровай - це запорука хорошого весільного свята, повірте! Усім дівчатам на майбутнє - рецепт приготування весільного короваю.

Для приготування весільного короваю потрібно зробити просте здобне дріжджове тісто. Схоже, як на мене, на випікання пасок. Звичайно, все ще залежить від духовки: чим вона краща, менше пропускає, рівномірно випікає, тим коровай вийде гарніше. Дивіться далі рецепт, як приготувати весільний коровай.

  • Молоко - 250 грам
  • Сухі дріжджі - 11 грам
  • Яйця - 5 штук
  • Цукор - 4, 5 Ст. Ложки
  • Борошно - 700 грам
  • Рослинна олія - 50 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
весільний коровай - фото крок 1
Розведіть спочатку дріжджі з чайною ложкою цукру в чашці теплого молока.
весільний коровай - фото крок 2
Мартенс відділи Желтков. Один жовток залиште для змащування. 4 жовтка перетріть з цукром, що залишився, додайте в них дріжджову суміш.
весільний коровай - фото крок 3
Білки збийте в піну. Борошно просійте, висипте в глибоку миску або каструлю, зробіть в ній поглиблення. Залийте в борошно дріжджову суміш перемішану з жовтками, білки, масло рослинне і сіль. Перемішайте ретельно.
весільний коровай - фото крок 4
Потім тісто треба гарненько вимісити. Зазвичай воно підходить прямо під час замісу, окремо його ставити підходити не треба. Якщо сильно липне до рук - додайте ще борошна. Хвилин 20 маси. Тоді поділіться честь: з однієї сформуйте колобок і викладіть на деко (застелите його папером для випічки). Щоб коровай тримав форму, візьміть його в форму роз'ємну круглу, тільки дно приберіть. Потім поділіть тісто ще на пару частин, залиште меншу частину на прикраси. Зробіть пару джгутів, переплетіть їх кіскою, як на фото. Щоб частини короваю клеїлися до один одному, просто змащуйте їх водою. Так змастіть водою колобок, нашу серцевину, і викладіть колом першу косичку.
весільний коровай - фото крок 5
Точно так же "приклейте" другу косичку і прикраси з того ж тіста. Вид загальний залежить від ваших особистих переваг.
весільний коровай - фото крок 6
Змастіть коровай жовтком, відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Спочатку ставлю на нижній рівень, а коли коровай підрум'яниться, накриваю його фольгою і ставлю на середній. Робіть це акуратно, щоб коровай не опав. Випікати потрібно 70-80 хвилин.
весільний коровай - фото крок 7
Відразу коровай з духовці не діставайте, відкрийте дверцята і залиште на 15 хвилин під фольгою.
Готовий весільний коровай, поки він ще теплий, змастіть цукровим сиропом. Смачного!

Схожі рецепти