Рецепт Коровай на весілля своїми руками фото

Коровай на весілля своїми руками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Тісто , Молочні продукти
Пісні страви , Веганські страви
На святковий стіл , Весілля
Випічка
Кількість порцій: 1
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Рум'яний, смачний і красивий коровай - неодмінний атрибут весілля. І спекти його можна вдома за уязика, що ви вмієте працювати з тестом. А якщо немає, потренируйтесь заздалегідь, і все у вас вийде

Опис приготування:

Спекти коровай до весілля - справа серйозна і відповідальна. Якщо ви вмієте працювати з тестом, тоді вам нема чого боятися, а всім іншим краще потренуватися, щоб відчути тісто і навчитися правильно вирізати прикраси та піч коровай. Я сподіваюся, що в цьому рецепті детально і доступно розказано, як приготувати коровай на весілля своїми руками. Прикраси на коровай можна зробити і зі звичайного пельменного тесту, але приклеювати їх до короваю треба хвилин за 15-20 до закінчення випічки короваю. В цьому випадку квіточки-колосочки будуть світліше, ніж сам коровай. Пробуйте різні варіанти прикраси. Удачі вам і смачного красивого короваю!

  • Молоко - 1 Склянка
  • Дріжджі сухі - 1, 5 Ст. Ложки
  • Яйця - 5 штук
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Крем - 150 грам
  • Борошно пшеничне - 800-900 грам
  • Цукор - 8 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Ванільний цукор - 1, 5 чайних ложки
коровай на весілля своїми руками - фото крок 1
Насипаємо в стакан або невелику мисочку дріжджі, додаємо чайну ложку цукру і 4-5 ложок теплого молока. Розмішуємо і ставимо в тепле місце до тих пір, поки дріжджі не піднімуться пінної шапочкою.
коровай на весілля своїми руками - фото крок 2
У велику миску наливаємо залишився тепле молоко, додаємо сметану, яйця, цукор, розтоплене масло, ванільний цукор і сіль. Перемішуємо.
коровай на весілля своїми руками - фото крок 3
Вливаємо розчин дріжджів і додаємо третю частину просіяного борошна. Перемішуємо і ставимо в тепле місце, нехай підніметься.
коровай на весілля своїми руками - фото крок 4
Коли опара підніметься, додамо борошно і вимісити гладке тісто, яка не буде липнути до рук. Муки може знадобитися трохи менше або трохи більше. Ставимо тісто в тепле місце, нехай підніметься рази в три. Потім тісто опустимо і дамо йому піднятися ще раз.
коровай на весілля своїми руками - фото крок 5
А тепер ділимо тісто на дві частини. Одну частину поділимо ще на 1/3 і 2/3.
коровай на весілля своїми руками - фото крок 6
З тієї частини тесту, якої 2/3, сформуємо дві тонкі й довгі ковбаски.
коровай на весілля своїми руками - фото крок 7
І скрутимо їх в джгут-косу.
коровай на весілля своїми руками - фото крок 8
Випікати коровай можна на деку або у формі на папері для випічки. Викладаємо в центр дека найбільшу частину тесту, вимешенное в красивий і рівний колобок. А навколо нього на невеликій відстані укладаємо косу, скріпивши її кінці.
коровай на весілля своїми руками - фото крок 9
Поки коровай підходить, займемося прикрасами. Домесім до залишився тесту ще борошна. Точно не скажу, скільки. Тісто має бути щільним і добре розкочуватися тонко-тонко. Вирізаємо з розкачане тісто квіточки.
коровай на весілля своїми руками - фото крок 10
Ось таким чином можна прикрасити квіточки.
коровай на весілля своїми руками - фото крок 11
Робимо косички.
коровай на весілля своїми руками - фото крок 12
Плетені колечка.
коровай на весілля своїми руками - фото крок 13
Ще квіточки.
коровай на весілля своїми руками - фото крок 14
Колоски. Всі квіточки-колосочки злегка змочуємо водою і приклеюємо на коровай.
коровай на весілля своїми руками - фото крок 15
Коли коровай підніметься, проколіть його в різних місцях раз 5-6. Дайте йому піднятися ще хвилин 15, змастіть жовтком, розведеним з водою, і ставимо випікатися в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 15, потім накрийте коровай фольгою, зменшіть температуру до 170 градусів і випікайте до готовності. Перевіряємо дерев'яною зубочисткою. Коли коровай готовий, вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і тримаємо коровай ще хвилин 15 в духовці, знявши фольгу.

Схожі рецепти