Рецепт Коровай фото

Коровай
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Пісні страви , Веганські страви
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 10
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Рецепт приготування короваю.

Опис приготування:

Коровай - слов'янський дріжджовий хліб, застосовуваний в традиційних обрядах. На Русі коровай вважався символом щастя, достатку і достатку.

Приготування:

Розчинити в молоці 1 чайну ложку цукру. Розвести в молоці дріжджі. Цукор, що розтерти з жовтками. Додати дріжджову суміш і перемішати. У велику каструлю насипати 2 склянки борошна гіркою і зробити поглиблення в центрі. Збити в піну яєчні білки з сіллю. Влити в борошно дріжджову суміш, розтоплене масло і збиті білки. Додати сіль і перемішати. Викласти тісто на посипану борошном поверхню і замісити, додаючи борошно в міру необхідності. Тісто має бути гладким і не прилипати до рук. У вас повинно вийти 500 г тесту. Відрізати від тесту 100 г для прикраси. З тесту сформувати кулю і викласти на деко, застелене пергаментним папером. За допомогою кисті змастити тісто водою. Зліпити прикраси для короваю з відрізаного шматочка тіста (квіти, коси, решітки, листя). Прикрасити ними поверхню короваю, прикраси також змочити водою. Коли поверхня тесту підсохне, змочити її знову. Дати короваю постояти 3 години в теплому місці. Змастити коровай жовтком, збитим з ложкою води. Розігріти духовку до 200 градусів. Випікати коровай на нижній стійці, поки він не підрум'яниться. Потім обережно відкрити духовку, накрити коровай фольгою і випікати 1 час – 1 час 20 хвилин при температурі духовки 180 градусів. Не відкривайте духовку під час випікання, щоб коровай не опав. Коли коровай буде готовий, вимкнути духовку, злегка відкрити дверцята і дати постояти протягом 15 хвилин. Потім дістати коровай з духовки і викласти на блюдо, застелене паперовими рушниками. Змастити коровай вершковим маслом або підсолодженою водою. Накрити коровай зверху паперовими рушниками, потім кухонним рушником і залишити на ніч перед подачею на стіл.


  • Борошна - 2 склянки
  • Сухих дріжджів - 5 грам
  • Розтопленого вершкового масла - 25 грам
  • Молока - 3 Ст. Ложки
  • Яйця - 2 штуки
  • Цукру - 2 Ст. Ложки
  • Солі - 0, 5 чайних ложки
  • Обкладинка - За смаком
Коровай - слов'янський дріжджовий хліб, застосовуваний в традиційних обрядах. На Русі коровай вважався символом щастя, достатку і достатку.

Приготування:

Розчинити в молоці 1 чайну ложку цукру. Розвести в молоці дріжджі. Цукор, що розтерти з жовтками. Додати дріжджову суміш і перемішати. У велику каструлю насипати 2 склянки борошна гіркою і зробити поглиблення в центрі. Збити в піну яєчні білки з сіллю. Влити в борошно дріжджову суміш, розтоплене масло і збиті білки. Додати сіль і перемішати. Викласти тісто на посипану борошном поверхню і замісити, додаючи борошно в міру необхідності. Тісто має бути гладким і не прилипати до рук. У вас повинно вийти 500 г тесту. Відрізати від тесту 100 г для прикраси. З тесту сформувати кулю і викласти на деко, застелене пергаментним папером. За допомогою кисті змастити тісто водою. Зліпити прикраси для короваю з відрізаного шматочка тіста (квіти, коси, решітки, листя). Прикрасити ними поверхню короваю, прикраси також змочити водою. Коли поверхня тесту підсохне, змочити її знову. Дати короваю постояти 3 години в теплому місці. Змастити коровай жовтком, збитим з ложкою води. Розігріти духовку до 200 градусів. Випікати коровай на нижній стійці, поки він не підрум'яниться. Потім обережно відкрити духовку, накрити коровай фольгою і випікати 1 час – 1 час 20 хвилин при температурі духовки 180 градусів. Не відкривайте духовку під час випікання, щоб коровай не опав. Коли коровай буде готовий, вимкнути духовку, злегка відкрити дверцята і дати постояти протягом 15 хвилин. Потім дістати коровай з духовки і викласти на блюдо, застелене паперовими рушниками. Змастити коровай вершковим маслом або підсолодженою водою. Накрити коровай зверху паперовими рушниками, потім кухонним рушником і залишити на ніч перед подачею на стіл.

Схожі рецепти