Великодній коровай
(покроковий рецепт з фото)
Великодній коровай - це ніщо інше, як паска для всієї родини. Випікається такий коровай традиційно - в духовці. Він володіє насиченим смаком і дуже приємним ароматом. Рекомендую!
Перед вами рецепт приготування пасхального короваю. Традиційно коровай прикрашається різними фігурками з тіста, але оскільки тут ми печемо на Великдень, можна прикрасити верхівку глазур'ю і солодкої присипкою. Це на ваш розсуд. Вдалого приготування!
- Борошно - 2 кілограма
- Молоко - 0, 5 L
- Дріжджі сухі - 70 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Маргарин - 100 грам
- Жир - 1 Ст. Ложка
- Крем - 100 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця - 4 штуки
- Ізюм - 100 грам
- Ванілін - 2 штуки (пакетики)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
На водяній бані, помішуючи, прогреваем масло з маргарином і жиром. У теплому молоці розводимо дріжджі. Додаємо їх до маслу і маргарину. Також кладемо збиті з цукром яйця, сметану, сіль, ванілін і попередньо запарені родзинки. Просіваємо борошно. Перемішуємо.
Ретельно замішуємо тісто, поки воно не перестане прилипати до рук. Тісто виходить крутим. Накриваємо його рушником і ставимо в тепле місце на 1 час.
Ще раз добре замісити тісто. Третина відкладіть для прикраси. Формуємо з іншого тіста велику кулю, кладемо його в форму для випічки. З половини відкладеного тесту сформуйте косичку, яку викладіть навколо основного тесту.
З тесту можна зробити красиві трояндочки для прикраси короваю. Ставимо форму в тепле місце ще на 20 хвилин для підйому. Змащуємо майбутній коровай збитим яйцем і відправляємо випікатися в духовку на 40 хвилин (температура - 170 градусів). Духовку при випічці не відкривати! (перші 25 хвилин).
Готово! Смачного!