Рецепт Великодній коровай фото

Великодній коровай
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, Пасха
Випічка

Великодній коровай - це ніщо інше, як паска для всієї родини. Випікається такий коровай традиційно - в духовці. Він володіє насиченим смаком і дуже приємним ароматом. Рекомендую!

Перед вами рецепт приготування пасхального короваю. Традиційно коровай прикрашається різними фігурками з тіста, але оскільки тут ми печемо на Великдень, можна прикрасити верхівку глазур'ю і солодкої присипкою. Це на ваш розсуд. Вдалого приготування!

  • Борошно - 2 кілограма
  • Молоко - 0, 5 L
  • Дріжджі сухі - 70 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Маргарин - 100 грам
  • Жир - 1 Ст. Ложка
  • Крем - 100 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Яйця - 4 штуки
  • Ізюм - 100 грам
  • Ванілін - 2 штуки (пакетики)
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
великодній коровай - фото крок 1
На водяній бані, помішуючи, прогреваем масло з маргарином і жиром. У теплому молоці розводимо дріжджі. Додаємо їх до маслу і маргарину. Також кладемо збиті з цукром яйця, сметану, сіль, ванілін і попередньо запарені родзинки. Просіваємо борошно. Перемішуємо.
великодній коровай - фото крок 2
Ретельно замішуємо тісто, поки воно не перестане прилипати до рук. Тісто виходить крутим. Накриваємо його рушником і ставимо в тепле місце на 1 час.
великодній коровай - фото крок 3
Ще раз добре замісити тісто. Третина відкладіть для прикраси. Формуємо з іншого тіста велику кулю, кладемо його в форму для випічки. З половини відкладеного тесту сформуйте косичку, яку викладіть навколо основного тесту.
великодній коровай - фото крок 4
З тесту можна зробити красиві трояндочки для прикраси короваю. Ставимо форму в тепле місце ще на 20 хвилин для підйому. Змащуємо майбутній коровай збитим яйцем і відправляємо випікатися в духовку на 40 хвилин (температура - 170 градусів). Духовку при випічці не відкривати! (перші 25 хвилин).
великодній коровай - фото крок 5
Готово! Смачного!

Схожі рецепти