Великодній здобний коровай
(покроковий рецепт з фото)
Гряде чудове свято. І це не тільки релігійне подія, але і чудова можливість покуштувати смачної паски, kulicha, короваю - насолодитися святом і стравами в один день!
Моя кисть залишає на випічці след-малюнок. Цим можна скористатися і зробити розлучення так, щоб це було ефектно.
Пасхальна випічка прекрасна. Вона ароматна і хороша. В даний тісто можна додати цукати або родзинки, але при формуванні кульок рекомендую втопити родзинки в тісті, бо при випічці він згорить.
- Борошно пшеничне - 600 грам
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 250 мілілітрів
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі швидкодіючі - 2 чайних ложки (сухі)
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 120 грам
Для приготування короваю двічі просійте борошно, максимально наповнивши її повітрям.
В чашу хлібопічки закладіть цукор, сіль, дріжджі, борошно, молоко, яйця, сметану, ванільний цукор, сіль і вершкове масло.
Встановіть відерце в хлібопічку на заміс тесту. Час замісу - 45 хвилин. У мене це режим для тесту піци. Через зазначений час вимкніть хлібопічку. Відро з тестом залиште в хлібопічці на 2 годину. Якщо тісто за цей час не встигне повністю піднятися, дайте йому ще час. Тісто потрібно обминути.
Припудрите стіл борошном. Викладіть на нього тісто. Розділіть його на кілька рівних шматочків. Круглу разьемную форму змажте маслом. Дно її застеліть пергаментом. Викладіть кульки тесту в форму. Затягніть харчовою плівкою, дайте кулькам тесту добре піднятися. На це піде близько 3 годин.
Отримаємо ось такий квіточку з тіста.
Коли тісто добре підніметься, воно досягне меж форми. На фото тісто зійшло на 50% (prostoyalo про 1, 5 годину). Майте терпіння, дайтетісту добре піднятися. Не поспішайте, інакше готовий коровай буде занадто важким і мокрим.
Змастіть його збитим яйцем і, розігрів духовку до 180 градусів, випікайте в духовці близько 30 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною паличкою. Вона повинна залишатися сухою.
Змастіть його збитим яйцем і, розігрів духовку до 180 градусів, випікайте в духовці близько 30 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною паличкою. Вона повинна залишатися сухою.
Перед випічкою можна приготувати спеціальне тісто, яким прикрашають короваї на пекарнях, але мені саме воно і не подобається. Прісне, тонке і колюче після випічки. Готується воно на основі борошна і білка. Я віддаю перевагу декор, який можна легко видалити з короваю при бажанні. Прикрасила коровай цукровими квітами і листочками.