Рецепт Великодній здобний коровай фото

Великодній здобний коровай
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Тісто
Пісні страви
На святковий стіл, Пасха
Випічка

Гряде чудове свято. І це не тільки релігійне подія, але і чудова можливість покуштувати смачної паски, kulicha, короваю - насолодитися святом і стравами в один день!

Моя кисть залишає на випічці след-малюнок. Цим можна скористатися і зробити розлучення так, щоб це було ефектно.

Пасхальна випічка прекрасна. Вона ароматна і хороша. В даний тісто можна додати цукати або родзинки, але при формуванні кульок рекомендую втопити родзинки в тісті, бо при випічці він згорить.

  • Борошно пшеничне - 600 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Цукор - 1 Склянка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі швидкодіючі - 2 чайних ложки (сухі)
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 120 грам
великодній здобний коровай - фото крок 1
Для приготування короваю двічі просійте борошно, максимально наповнивши її повітрям.
великодній здобний коровай - фото крок 2
В чашу хлібопічки закладіть цукор, сіль, дріжджі, борошно, молоко, яйця, сметану, ванільний цукор, сіль і вершкове масло.
великодній здобний коровай - фото крок 3
Встановіть відерце в хлібопічку на заміс тесту. Час замісу - 45 хвилин. У мене це режим для тесту піци. Через зазначений час вимкніть хлібопічку. Відро з тестом залиште в хлібопічці на 2 годину. Якщо тісто за цей час не встигне повністю піднятися, дайте йому ще час. Тісто потрібно обминути.
великодній здобний коровай - фото крок 4
Припудрите стіл борошном. Викладіть на нього тісто. Розділіть його на кілька рівних шматочків. Круглу разьемную форму змажте маслом. Дно її застеліть пергаментом. Викладіть кульки тесту в форму. Затягніть харчовою плівкою, дайте кулькам тесту добре піднятися. На це піде близько 3 годин.
великодній здобний коровай - фото крок 5
Отримаємо ось такий квіточку з тіста.
великодній здобний коровай - фото крок 6
Коли тісто добре підніметься, воно досягне меж форми. На фото тісто зійшло на 50% (prostoyalo про 1, 5 годину). Майте терпіння, дайтетісту добре піднятися. Не поспішайте, інакше готовий коровай буде занадто важким і мокрим.
Змастіть його збитим яйцем і, розігрів духовку до 180 градусів, випікайте в духовці близько 30 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною паличкою. Вона повинна залишатися сухою.
великодній здобний коровай - фото крок 7
Перед випічкою можна приготувати спеціальне тісто, яким прикрашають короваї на пекарнях, але мені саме воно і не подобається. Прісне, тонке і колюче після випічки. Готується воно на основі борошна і білка. Я віддаю перевагу декор, який можна легко видалити з короваю при бажанні. Прикрасила коровай цукровими квітами і листочками.

Схожі рецепти