Вівсяний коровай
(покроковий рецепт з фото)
Високий круглий хліб з додаванням вівсяних пластівців, насіння льону і кунжуту. Ділюся з вами рецептом, як приготувати вівсяний коровай. Він виходить з ароматної щільною скоринкою і пористим м'якушем.
Цей вівсяний хліб тонко нарізають і при цьому не кришиться. За рахунок додавання вівсяних пластівців м'якуш в ньому - просто повітряний. А ще такий смачний коровай дуже просто приготувати. Просто змішайте всі сухі інгредієнти і додайте рідкі, але тісто вимішують не менше 10 хвилин. Приємних вам клопоту на кухні!
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Вода - 350 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка (швидкодіючі)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Масло оливкове - 50 мілілітрів
- Пластівці вівсяні - 4 Ст. Ложки
- Крупа манна - 1 Ст. Ложка
- Кунжут - 2 Ст. Ложки
- Насіння льону - 3 Ст. Ложки
Зважте і відміряйте необхідні продукти. Борошно просійте.
З'єднайте в мисці сухі інгредієнти. Зробіть поглиблення і додайте рідкі інгредієнти. Замісити м'яке тісто, НЕ липнуче до рук. Тісто вимішують протягом 10 хвилин. Помістіть тісто в миску, злегка змащену олією.
Накрийте миску харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 1 годину для підходу. Тісто має збільшиться в об'ємі в два рази.
Тісто обомніте, зберіть в кулю, округлятимете. Помістіть на деко, накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 20 хвилин для підходу.
Поставте коровай в розігріту до 180 ° С духовку на 55-60 хвилин. Після випічки коровай накрийте х / б рушником і повністю остудіть на решітці.
Смачного!