Вершковий заварний крем
(покроковий рецепт з фото)
Я люблю пекти всякі безе, але пізніше у мене залишається величезна кількість жовтків. Колись я робила з них яєчний лікер, але останнім часом я готую з них ніжний крем англез.
Коли вперше я зіткнулася з цим кремом, я в нього закохалася. Він ніжний, вершковий, солодкий і красиво пахне ваніллю. Чудовий на смак, він відмінно підходить, як добавка до морозива, фруктам, тістечком. Я розповім вам свій рецепт приготування вершкового заварного крему англез.
- Жовтки - 6 штук
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вершки 30% - 250 мілілітрів
- Цукор - 120 грам
- Ваніль - 1 штука
1
У каструлі з товстим дном розігрійте молоко і вершки. Розріжте стручок ванілі, вийміть насіння і відправте їх в молоко разом зі стручком. Коли молоко закипить, видаліть ваніль, приберіть каструлю з вогню і трохи остудіть.
2
Збийте яєчні жовтки з цукром до пухкої маси. Весь час, помішуючи, повільно влийте в жовтки молоко. Ретельно перемішайте.
3
Цю масу влийте в каструлю з товстим дном і доведіть до кипіння на повільному вогні, постійно помішуючи. Варіть, поки маса не загусне.
4
Готовий крем англез вилийте в холодну посуд і залиште остигати до кімнатної температури. Такий крем може зберігатися в холодильнику протягом тижня.