Вершковий томатний суп з базиліком
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю овочеві супи. Особливе місце на моєму столі займають крем-супи. Це ніжні, однорідні супи, більше нагадують підливу. Я часто подаю їх з сухариками. Це завжди дуже смачно!
Такі супи можна робити на основі будь-якого бульйону, з використанням або без використання вершків.
Cейчас літній період. Отже - на прилавках магазинів своєї години чекає велика кількість овочів. Даний суп можна доповнити будь-якими овочами, які ви любите. У такий суп можна включити селера, болгарський перець, наприклад. Рецепт, як приготувати вершковий томатний суп з базиліком - це ціле поле для експериментів!
- Картопля - 4 мілілітра
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Базилік - 1 пучок
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Кабачок - 1 штука
- Рослинна олія - За смаком
- Вода - 2 L
Кабачок потрібно вимити і нарізати невеликими брусочками. Як саме будуть нарізані овочі - особливого значення не має. Суп буде готуватися в одному сотейнику. Занадто крупно нарізані овочі не встигнуть приготуватися.
У сотейник налийте рослинне масло. Розігрійте масло, і на ньому обсмажте цибулю, нарізаний кубиками.
До цибулі додайте моркву. Помішуючи, обсмажте овочі близько 10 хвилин.
Тепер додайте нарізаний кабачок. Перемішайте.
Тепер очистіть і наріжте картоплю. Додайте його в сотейник. Залийте овочі водою так, щоб рівень води був на 1-2 сантиметра вище рівня овочів.
Поки овочі варяться, змішайте томатну пасту, сметану і 0, 5 склянки води.
У нас вийде ось така томатно-сметанний маса.
Доведіть овочі до готовності. При необхідності підлити в суп води. Загальний час приготування супу до цього кроку - близько 15-20 хвилин.
Тепер влийте томатно-сметанним масу в суп. Перемішайте. Дайте закипіти. Пюріруйте суп до однорідності занурювальним блендером.
Розлийте суп по тарілочках, подрібніть базилік і іншу зелень. Жменьку рубленого базиліка і зелені додайте в кожну тарілку порційно. Я не кладу зелень в киплячий суп, щоб зберегти її корисні речовини і елементи, вітаміни. Підсушіть кілька шматочків хліба. Як сухарики додайте їх до супу.