Рецепт Італійський томатний соус з базиліком фото

Італійський томатний соус з базиліком
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі , Зелень , Помідор , Базилік
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Соуси , Томатний соус
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 50 хв.

Забудьте про готової томатної пасти! З нею соуси виходять зовсім не такими, як зі свіжими помідорами, і тому доказ цей рецепт. Він підійде для пасти, овочів, курки і м'яса. Сміливо пробуйте!

Опис приготування:

Соус свіжий, соковитий і з насиченим смаком. Приємний аромат рознесеться по всій квартирі. Тільки врахуйте, що зберігатися це доповнення довго не буде, максимум 2 дня. Так що відразу підберіть рецепти, до яких він підійде.

  • Помідор - 1700 грам
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Базилік - 6 штук (листочки)
  • Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
  • Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - 1, 25 чайних ложки
  • Цукор білий - 1 Чайна ложка
  • Часник - 4 зубчики
італійський томатний соус з базиліком - фото крок 1
1. Помідори надріжте хрестом на верхівці. Потім викладіть їх в каструлю, вливши воду. Варіть томати протягом пари хвилин, щоб почала відходити шкірка.
італійський томатний соус з базиліком - фото крок 2
2. Потім помідори охолодіть, зніміть з них шкіру.
італійський томатний соус з базиліком - фото крок 3
3. Потім плоди дрібно наріжте.
італійський томатний соус з базиліком - фото крок 4
4. Після цього у велику каструлю викладіть сіль, цукор, помідори, очищений часник і половинки цибулі.
італійський томатний соус з базиліком - фото крок 5
5. Тепер доведіть інгредієнти до кипіння, а потім варіть їх протягом 85 хвилин.
італійський томатний соус з базиліком - фото крок 6
6. Після цього видаліть з каструлі часник і цибулю, а замість них додайте нашатковану базилік.
італійський томатний соус з базиліком - фото крок 7
7. Перемішайте соус і подавайте. Приємною дегустації!

Схожі рецепти