Італійський томатний соус з базиліком
(покроковий рецепт з фото)
Забудьте про готової томатної пасти! З нею соуси виходять зовсім не такими, як зі свіжими помідорами, і тому доказ цей рецепт. Він підійде для пасти, овочів, курки і м'яса. Сміливо пробуйте!
Соус свіжий, соковитий і з насиченим смаком. Приємний аромат рознесеться по всій квартирі. Тільки врахуйте, що зберігатися це доповнення довго не буде, максимум 2 дня. Так що відразу підберіть рецепти, до яких він підійде.
- Помідор - 1700 грам
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Базилік - 6 штук (листочки)
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 25 чайних ложки
- Цукор білий - 1 Чайна ложка
- Часник - 4 зубчики
1. Помідори надріжте хрестом на верхівці. Потім викладіть їх в каструлю, вливши воду. Варіть томати протягом пари хвилин, щоб почала відходити шкірка.
2. Потім помідори охолодіть, зніміть з них шкіру.
3. Потім плоди дрібно наріжте.
4. Після цього у велику каструлю викладіть сіль, цукор, помідори, очищений часник і половинки цибулі.
5. Тепер доведіть інгредієнти до кипіння, а потім варіть їх протягом 85 хвилин.
6. Після цього видаліть з каструлі часник і цибулю, а замість них додайте нашатковану базилік.
7. Перемішайте соус і подавайте. Приємною дегустації!