Рецепт Вегетаріанський плов з нутом фото

Вегетаріанський плов з нутом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Бобові, Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Ця страва дуже часто називають вегетаріанським, адже нут замінює традиційне для плову м'ясо. Виходить дуже смачно і насичено, до того ж плов, готується швидко, особливо не займаючи вашого часу.

Приготуємо вегетаріанський плов з нутом в домашніх умовах. Попередньо замочіть нут на всю ніч у холодній воді, потім відваріть його до готовності. Терту моркву і подрібнену цибулю обсмажте на олії до золотистого. Додайте промитий рис і спеції, смажте кілька хвилин. Додайте варений нут і залийте плов водою, варіть до випаровування рідини. Хай щастить!

  • Мал - 200 грам
  • Гайка - 60 грам
  • Морква - 100 грам
  • Цибуля ріпчаста - 100 грам
  • Часник - 4 зубчики
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
  • Сіль і перець - За смаком
  • Паприка мелена - За смаком
вегетаріанський плов з нутом - фото крок 1
Попередньо замочіть нут в холодній воді. Найкраще це зробити, залишивши його в воді на всю ніч.
вегетаріанський плов з нутом - фото крок 2
Подрібнену цибулю і терту моркву обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого.
вегетаріанський плов з нутом - фото крок 3
Додайте промитий рис, готуйте ще кілька хвилин до прозорості рису. Потім додайте спеції, ретельно все перемішавши.
вегетаріанський плов з нутом - фото крок 4
Замочений рис потрібно окремо відварити (30 хвилин), а потім додати до рису.
вегетаріанський плов з нутом - фото крок 5
Заливаємо плов водою і готуємо до повного випаровування рідини.
вегетаріанський плов з нутом - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти