Вегетаріанський плов з нутом
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва дуже часто називають вегетаріанським, адже нут замінює традиційне для плову м'ясо. Виходить дуже смачно і насичено, до того ж плов, готується швидко, особливо не займаючи вашого часу.
Приготуємо вегетаріанський плов з нутом в домашніх умовах. Попередньо замочіть нут на всю ніч у холодній воді, потім відваріть його до готовності. Терту моркву і подрібнену цибулю обсмажте на олії до золотистого. Додайте промитий рис і спеції, смажте кілька хвилин. Додайте варений нут і залийте плов водою, варіть до випаровування рідини. Хай щастить!
- Мал - 200 грам
- Гайка - 60 грам
- Морква - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Часник - 4 зубчики
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Сіль і перець - За смаком
- Паприка мелена - За смаком
Попередньо замочіть нут в холодній воді. Найкраще це зробити, залишивши його в воді на всю ніч.
Подрібнену цибулю і терту моркву обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого.
Додайте промитий рис, готуйте ще кілька хвилин до прозорості рису. Потім додайте спеції, ретельно все перемішавши.
Замочений рис потрібно окремо відварити (30 хвилин), а потім додати до рису.
Заливаємо плов водою і готуємо до повного випаровування рідини.
Смачного!