Веганські пиріг з кокосом
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг, який підійде для веганів або тих, хто дотримується посту. Такий яскравий колір йому надає Куркума. А Лимонна просочення додасть пікантної кислинки.
Обов'язково дайте пирога охолонути у формі, і тільки потім виймайте його на блюдо сервіровки, щоб він не зламався.
Дуже смачно їсти такий пиріг з теплим молоком або какао.
- Кокосова стружка - 1 Склянка
- Куркума - 1 Ст. Ложка
- Олія оливкова рафінована - 150 мілілітрів
- Заголовок Бондюель - 200 грам
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Розпушувач - 1.5 чайних ложки
- Цукор - 105 грам(100 г в пиріг, 5 г в просочення)
- Яблучний сік - 300 мілілітрів
- Лимон - 1 штука
- Мигдальні пелюстки - 2 Ст. Ложки
У велику миску просійте пшеничну муку з розпушувачем, додайте дрібку солі.
Додайте кукурудзяну муку, перемішайте суміш лопаткою.
Додайте куркуму, цукор і кокосову стружку. Для випічки краще брати дрібний цукор. Перемішайте.
Влийте масло і яблучний сік, ретельно перемішайте суміш до однорідності.
Залиште тісто на 10 хвилин. Консистенція повинна вийти досить густою.
Форму для випікання (24-26 см) при необхідності змастіть невеликою кількістю оливкової олії. Для цього зручно використовувати паперові серветки. Викладіть тісто і розрівняйте його лопаткою. Зверху посипте мигдальні пелюстки і випікайте 40 хвилин при 180 °. Готовність можна перевірити зубочисткою - вона повинна виходити сухою.
Для просочення в невеликій каструльці змішайте 125 мл окропу, сік половини Лимона і 5 г пісочний. Готовий пиріг відразу ж наколи виделкою і полийте просоченням.
Пиріг остудіть і витягніть з форми. Смачного!