Кекс з кокосом
(покроковий рецепт з фото)
Початківці кулінари часто бояться братися за випічку. Тісто виходить не правильної текстури, підгорає або залишається сирим, і ще гірше несмачним. Але є рецепт, який під силу абсолютно всім!
Цей варіант називають "ледачим", хоча кекс з боку виглядає красиво і оригінально. Кекс і кокосово-карамельний крем ми будемо готувати окремо. Усе, що нам потрібно це приготувати пишний класичний кекс і доповнити його смачним кремом. Хай щастить!
- Молоко - 120 мілілітрів
- Цукор білий - 200 грам
- Борошно пшеничне - 120 грам
- Вершки жирні - 50 мілілітрів
- Кокосова стружка - 120 грам
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок(1 ст. Ложка - в тісто, 4 ст. Ложки - в вершках)
- Цукор коричневий - 9 Ст. Ложок
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
1. На невеликий вогонь поставте сотейник з молоком.
2. У закипіле молоко додайте 1 ст. Ложку масла і ванілін. Помішуйте до розчинення масла, потім зніміть з вогню і остудіть.
3. У глибокому посуді збийте яйця, цукор і молочну суміш.
4. Окремо перемішайте розпушувач, борошно і сіль. З'єднайте сухі і рідкі інгредієнти.
5. Прямокутну форму для випічки змастіть маслом. Влийте тісто. Випікайте кекс протягом 25 хвилин при 180 градусах.
6. Поки тісто запікається, приготуйте крем. У сотейнику з'єднайте вершки, цукор коричневий і масло.
7. Варіть суміш на середньому вогні до кипіння, потім додайте кокосову стружку. Перемішайте.
8. Остившім кремом змастіть кекс. Приємного чаювання!