Морквяні маффіни з кокосом
(покроковий рецепт з фото)
Морква - перевірена часом основа для випічки. Її використовували в якості натурального підсолоджувача, коли цукор був у дефіциті. Зараз же можна піти на експеримент і спробувати нові поєднання
Зовсім недавно я спробувала морквяно-кокосові мафіни. Навіть подумала, чому я раніше не здогадалася з'єднати ці два інгредієнти - до чого вийшло смачно! Вироби виглядають красиво, а тісто для них замішується в пару кроків. До речі, якщо у вас немає формочок, то рецепт підійде і для великого кексу.
- Борошно пшеничне або будь-яка інша - 240 грам
- Мигдальне молоко - 180 мілілітрів
- Кокосова олія - 50 мілілітрів
- Кокосова стружка або тертий кокос - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Цукор коричневий - 180 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка
1. Морква почистіть і натріть на крупній тертці. Потім з'єднайте її з молоком, цукром, яйцем, цедрою і маслом.
2. В окремій мисці перемішайте борошно з сіллю і содою. Потім з'єднайте суху і рідку маси.
3. Викладіть тісто в формочки. Зверху посипте кокосовою стружкою або натріть кокос.
4. Випікайте мафіни 25 хвилин при 180 градусах. Приємного чаювання!