Смачні морквяні маффіни
(покроковий рецепт з фото)
Якщо солодка випічка не тільки смачна, але і зроблена з корисних для здоров'я інгредієнтів, така подвійно заслуговує вашої уваги. Розповідаю, як приготувати смачні морквяні маффіни.
Морква не тільки корисна і солодка, але і надає випічці приємний і насичений помаранчевий колір. Такі маффіни можна їсти на сніданок, подавати на полуденок або взяти з собою для смачного і корисного перекусу. Тісто підходить не тільки для маффінів, можна зробити з нього пиріг.
- Борошно пшеничне - 3/4 склянки
- Цільнозернове борошно - 3/4 склянки
- Коричневий цукор - 3/4 склянки
- Сіль - За смаком
- Сода - 1, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 1/4 чайних ложки
- Мелена кориця - 2 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
- Яйце - 3 штуки
- Рапсове масло - 3/4 склянки
- Мед - 1/4 склянки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Морква - 2 штуки
- Яблуко - 1 штука
- Ізюм - 0, 5 склянки
- Грецькі горіхи - 0, 5 склянки
- Запашний перець - 1 щіпка
- Апельсинова цедра - 1 Ст. Ложка
1. Змішайте в мисці обидва види борошна, пучку запашного перцю, цукор, сіль, харчову соду, розпушувач, корицю і мускатний горіх.
2. Помийте, очистіть, а потім натріть на тертці яблуко. Промийте морква, натріть її на крупній тертці. Подрібніть волоські горіхи. У великій мисці збийте яйця, викладіть до них яблука, морква, грецькі горіхи, родзинки, апельсинову цедру (2 столові ложки), мідь, екстракт ванілі і рапсове масло.
3. Змішайте сухі інгредієнти з вологими до однорідної консистенції.
4. Приготуйте форми для кексів, для цього вставте в форми паперові склянки. Викладіть тісто в форми, воно повинно бути майже до верху в кожній формі. Поставте маффіни в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку і випікайте протягом 20-25 хвилин. Готовність перевіряйте за допомогою зубочистки.
5. Подавайте мафіни до столу трохи охолодженими.