Гарбузовий кекс з кокосом
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і дуже ароматний кекс для любителів гарбуза і кокоса. Спекти його не складе особливих труднощів, все легко і просто. Дивіться, я розповім, як приготувати "гарбузовий кекс з кокосом"!
Гарбузова випічка особливо актуальна восени. І не тільки тому, що гарбуза дозріли. А хочеться заварити кухлик солодкого чорного чаю і з'їсти шматочок ароматною випічки. Ось цей кекс відмінно впорався із завданням, сім'я оцінила і все просили добавки! А поєднання гарбуза і кокоса виявилося дуже цікавим. Пробуйте!
- Гарбуз (очищена) - 300 грам
- Кокосова стружка - 100 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 200 грам
- Борошно пшеничне - 240 грам
- Яйце - 3 штуки
- Розпушувач тіста - 2 чайних ложки
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
2. Очистіть гарбуз від шкірки, зважте, знадобиться 300 г. Поріжте її часточками і відправте в мікрохвильовку на 12 хвилин, потужність 900 Вт.
3. З'єднайте вершкове масло (кімнатної температури) з цукром, збийте міксером.
4. Вбивайте по одному яйцу, ретельно збиваючи масу міксером.
5. Готовий гарбуз ретельно розімніть виделкою.
6. Додайте в тісто. Перемішайте.
7. Борошно змішайте з розпушувачем, додайте в тісто. Перемішайте.
8. Останньою введіть в тісто кокосову стружку. Перемішайте добре і тісто готове.
9. Змастіть форму маслом. Викладіть і розрівняйте тісто.
10. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 45-50 хвилин.
11. Готовий кекс остудіть у формі, переверните, притрусіть цукровою пудрою або полийте білим шоколадом. Пробуйте!