Пиріг з іриски і кокосом
(покроковий рецепт з фото)
Всі бачили в магазині іриски, вони продаються у вигляді цукерок або цільної плитки. А хто знає, що з ними можна зробити? Є у мене дуже смачний рецепт, як приготувати пиріг з іриски і кокосом.
Кокос можна сміливо замінити кокосовою стружкою, тим більше що в оригінальному рецепті м'якоть кокоса все одно подрібнюють в блендері. Іриски підійдуть будь-які: "золотий ключик", «Буратіно» і подібні. Пиріг вийде тонкий. Якщо його нарізати шматочками і перекласти в контейнер, він більше схожий на печиво.
- Вершкове масло - 180 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 2 склянки
- Карамельні іриски - 200 грам
- Вершки - 3 Ст. Ложки
- Кокосова стружка - 1 Склянка
- Чорний шоколад - 150-170 грам
1. У чашу блендера помістіть вершкове масло, борошно, цукор і сіль. Збийте до утворення крихти.
2. Форму для випікання застеліть фольгою і змастіть маслом, викладіть в неї крихту і розрівняйте, дає.
3. Надішліть форму в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
4. Тим часом обсмажте кокосову стружку на сухій сковороді до утворення золотистого кольору.
5. У миску або в стакан викладіть карамельні іриски і влийте вершки, надішліть на 2 хвилини в мікрохвильову піч і розтопіть на середньої потужності, інакше цукерки можуть вибухнути. Дістаньте суміш і перемішайте, при необхідності відправте ще на 40-60 секунд.
6. Перекладіть кокосову стружку в ємність і залийте розтопленими ірисками, перемішайте.
7. Пісочну основу дістаньте з форми, але залиште на фользі, вилийте поверх кокосово-карамельну суміш і рівномірно розподіліть.
8. Залиште пиріг на 10-15 хвилин, щоб схопилася верхня частина, потім розріжте на шматочки.
9. Розтопіть чорний шоколад в мікрохвильовій печі.
10. Кожен квадратик пирога змастіть внизу тонким шаром шоколаду і викладіть на пергамент шоколадом вниз.
11. Залишки шоколаду складіть в пакет і зробіть маленьку дірочку в кутку, через неї прикрасьте шматочки зверху і залиште їх до застигання.
12. Після застигання насолоджуйтеся випічкою або складіть все в контейнер і зберігайте кілька днів.