Рецепт Ватрушки «трояндочки» фото

Ватрушки «трояндочки»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Ватрушки

Любіть ватрушки? Тоді рецепт цих ватрушек точно для вас, виходить смачна і красива домашня випічка. Готувати просто, розповім як.

Якщо у вашій родині люблять ватрушки з сиром, спробуйте відступити від звичної форми і спекти ватрушки "трояндочки" . Зробити це дуже просто, дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням.

  • Молоко - 125 мілілітрів
  • Яйце - 2 штуки(1 яйце - в тісто, 1 яйце - в начинку)
  • Цукор - 3 Ст. Ложки(1, 5 ст. Ложки - в тісто, 1, 5 ст. Ложки - в начинку)
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно - 300 грам
  • Дріжджі - 7 грам (сухі, швидкодіючі)
  • Ізюм - 30 грам
  • Сир - 250 грам
  • Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Щепоток
ватрушки
Підготуйте інгредієнти.
ватрушки
У тепле молоко додайте розм'якшене вершкове масло, 1, 5 ст. Ложки цукру, сіль, 1 яйце. Розмішайте.
ватрушки
Додайте сухі дріжджі до борошна, розмішайте.
ватрушки
Всипте борошно з дріжджами в молочно-масляну суміш, замісіть тісто, накрийте плівкою, поставте в тепле місце для бродіння на 1 час.
ватрушки
Протріть сир через сито.
ватрушки
Додайте 1, 5 ст. Ложки цукру, ванільний цукор, лимонну цедру, vbeyte 1 яйце, залишивши приблизно половину жовтка для змащування перед випічкою.
ватрушки
Додайте промитий і ошпарений окропом ізюм, розмішайте.
ватрушки
Готове тісто розділити на 12 частин.
ватрушки
Розкачайте тісто в коло, зробіть 4 надрізу, в центр викладіть начинку з сиру.
ватрушки
Скріпіть спочатку внутрішні "пелюстки трояндочки" .
ватрушки
Потім скріпіть зовнішні "пелюстки" . Скріплювати треба досить міцно, інакше при випічці вони можуть розкритися.
ватрушки
Додайте до половинці жовтка столову ложку молока, розмішайте.
ватрушки
Змастіть "трояндочки" перед випічкою яєчним жовтком. Випікайте ватрушки 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
ватрушки
Ватрушки "трояндочки" гарні в гарячому і в холодному вигляді. Смачна домашня випічка сподобається як дітям, так і дорослим. Так що готуйте із задоволенням, сім'я буде задоволена!

Схожі рецепти