Ватрушки «трояндочки»
(покроковий рецепт з фото)
Любіть ватрушки? Тоді рецепт цих ватрушек точно для вас, виходить смачна і красива домашня випічка. Готувати просто, розповім як.
Якщо у вашій родині люблять ватрушки з сиром, спробуйте відступити від звичної форми і спекти ватрушки "трояндочки" . Зробити це дуже просто, дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням.
- Молоко - 125 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки(1 яйце - в тісто, 1 яйце - в начинку)
- Цукор - 3 Ст. Ложки(1, 5 ст. Ложки - в тісто, 1, 5 ст. Ложки - в начинку)
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 300 грам
- Дріжджі - 7 грам (сухі, швидкодіючі)
- Ізюм - 30 грам
- Сир - 250 грам
- Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Щепоток

Підготуйте інгредієнти.

У тепле молоко додайте розм'якшене вершкове масло, 1, 5 ст. Ложки цукру, сіль, 1 яйце. Розмішайте.

Додайте сухі дріжджі до борошна, розмішайте.

Всипте борошно з дріжджами в молочно-масляну суміш, замісіть тісто, накрийте плівкою, поставте в тепле місце для бродіння на 1 час.

Протріть сир через сито.

Додайте 1, 5 ст. Ложки цукру, ванільний цукор, лимонну цедру, vbeyte 1 яйце, залишивши приблизно половину жовтка для змащування перед випічкою.

Додайте промитий і ошпарений окропом ізюм, розмішайте.

Готове тісто розділити на 12 частин.

Розкачайте тісто в коло, зробіть 4 надрізу, в центр викладіть начинку з сиру.

Скріпіть спочатку внутрішні "пелюстки трояндочки" .

Потім скріпіть зовнішні "пелюстки" . Скріплювати треба досить міцно, інакше при випічці вони можуть розкритися.

Додайте до половинці жовтка столову ложку молока, розмішайте.

Змастіть "трояндочки" перед випічкою яєчним жовтком. Випікайте ватрушки 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.

Ватрушки "трояндочки" гарні в гарячому і в холодному вигляді. Смачна домашня випічка сподобається як дітям, так і дорослим. Так що готуйте із задоволенням, сім'я буде задоволена!