Варення з полуниці (дуже простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Сезон заготівлі ягід дуже короткий, так що хочеться встигнути закрити багато і головне - різноманітно. Якщо у вас немає часу на складні варіанти, цей класний рецепт точно доведеться вам до душі.
Якщо для "п'ятихвилинки" у вас недостатньо вільного часу, візьміть на замітку цю ідею, як приготувати варення з полуниці (дуже простий рецепт). Трохи лимонного соку додасть йому пікантну нотку і чудовий аромат. До речі, такий рецепт чудово підійде як для закачування, так і в якості експрес варіанти варення до десертів, наприклад.
- Полуниця - 1 кілограм
- Цукор - 1/2 кілограма
- Лимон - 1/2 штуки
- Вода - 1/2 склянки
1
Ягоду вимийте і викладіть в каструлю.
2
Додайте сік половинки лимона, цукор і воду.
3
Поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Після зменшіть вогонь і варіть близько 15-20 хвилин.
4
Спробуйте обов'язково і при необхідності додайте ще цукор або сік лимона.
Після розлийте варення по стерилізованим баночках і закатати.
Після розлийте варення по стерилізованим баночках і закатати.