Варення з полуниці (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати соковите і тягуче варення з полуниці в весняно-літній сезон не важко. Таке ласощі люблять і дорослі і діти. Подавайте його до чаю або кави з солодкою випічкою.
Неймовірно ароматна полуничне варення, запропоноване на сніданок з булочками або підсмаженими тостами не тільки вгамує голод, але і підніме настрій на весь день. Обов'язково приготуйте його в сезон збирання полуниці, радуючи десертом себе і своїх рідних.
- Полуниця - 400 грам
- Цукор - 250 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Полуницю очистіть від хвостиків, висипте в миску і залийте холодною водою. Промийте кожну ягідку і злийте воду.
Пересипьте полуницю в казан або в ківш з антипригарним дном. Додайте цукровий пісок і перемішайте. Залиште на 20 хвилин, щоб ягоди випустили сік.
Помістіть ємність на плиту і відваріть приблизно 5-10 хвилин з моменту закипання, стежачи за що утворюється піною. Потім нагрів вимкніть і дайте ласощів охолонути близько 2 годин.
Прогрійте ще раз і відваріть приблизно 10 хвилин. Можна томити варення на середньому вогні і довше, до необхідної густоти. Якщо збираєтеся закатати його в банки, то простерилизуйте ємності і кришки заздалегідь і гарячим розлийте в них варення. Відразу ж закрийте.
Викладіть ласощі в банку, Піала або Kremanka. Подайте до столу теплим або охолодженим. Варення з полуниці смачно в будь-якому вигляді.