Рецепт Варення з калини фото

Варення з калини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Калина
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 6
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Ягоди калини - незвичайні на смак і рідкісні для вживання, проте це не означає, що варення з калини не варять. Ще як варять! І воно неймовірно смачне і корисне. Чи не готували його? А Ви спробуйте!

Опис приготування:

Беремо калину. Для приготування варення необхідно ягоду гарненько перебрати і вимити. Для цього в солену гарячу воду (1л води - 1 ст.Ложка солі) кладемо ягоду на 2-3 хвилини, після ягоду перекладаємо в друшляк під проточну воду. Видаляємо плодоніжки, гнилі ягоди і сміття.

Далі варимо цукровий сироп. З 400 мл води 750 грам цукру. Потім в емальований посуд кладемо підготовлені ягоди і заливаємо остиглим цукровим сиропом і залишаємо на 5-6 годин.

Після, беремо лимон, очищаємо його від цедри і видавлюємо лимонний сік в варення. Виловлюємо ягоди за допомогою шумівки. У сироп додаємо терту лимонну цедру, ванільний цукор і ставимо кип'ятити на 5 хвилин. Після вміст потрібно процідити.

Заливаємо калину сиропом, доводимо майбутнє варення до кипіння, знімаємо піну і знову варимо 7-8 хвилин. Після чого залишаємо варення з калини на 4 годину. Далі доводимо знову до кипіння і варимо до готовності.

Ще гаряче варення з калини розливаємо по сухим банкам, закочує.

Далі перевернуті банки прибираємо в темне місце під теплою ковдрою або пледом до повного охолодження.

Хай щастить!


  • Калина - 1 кілограм
  • Цукор - 1, 5 кілограма
  • Вода - 400 мілілітрів
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Лимон - 1 штука
Беремо калину. Для приготування варення необхідно ягоду гарненько перебрати і вимити. Для цього в солену гарячу воду (1л води - 1 ст.Ложка солі) кладемо ягоду на 2-3 хвилини, після ягоду перекладаємо в друшляк під проточну воду. Видаляємо плодоніжки, гнилі ягоди і сміття.

Далі варимо цукровий сироп. З 400 мл води 750 грам цукру. Потім в емальований посуд кладемо підготовлені ягоди і заливаємо остиглим цукровим сиропом і залишаємо на 5-6 годин.

Після, беремо лимон, очищаємо його від цедри і видавлюємо лимонний сік в варення. Виловлюємо ягоди за допомогою шумівки. У сироп додаємо терту лимонну цедру, ванільний цукор і ставимо кип'ятити на 5 хвилин. Після вміст потрібно процідити.

Заливаємо калину сиропом, доводимо майбутнє варення до кипіння, знімаємо піну і знову варимо 7-8 хвилин. Після чого залишаємо варення з калини на 4 годину. Далі доводимо знову до кипіння і варимо до готовності.

Ще гаряче варення з калини розливаємо по сухим банкам, закочує.

Далі перевернуті банки прибираємо в темне місце під теплою ковдрою або пледом до повного охолодження.

Хай щастить!

Схожі рецепти