Варення з калини
(покроковий рецепт з фото)
Ягоди калини - незвичайні на смак і рідкісні для вживання, проте це не означає, що варення з калини не варять. Ще як варять! І воно неймовірно смачне і корисне. Чи не готували його? А Ви спробуйте!
Беремо калину. Для приготування варення необхідно ягоду гарненько перебрати і вимити. Для цього в солену гарячу воду (1л води - 1 ст.Ложка солі) кладемо ягоду на 2-3 хвилини, після ягоду перекладаємо в друшляк під проточну воду. Видаляємо плодоніжки, гнилі ягоди і сміття.
Далі варимо цукровий сироп. З 400 мл води 750 грам цукру. Потім в емальований посуд кладемо підготовлені ягоди і заливаємо остиглим цукровим сиропом і залишаємо на 5-6 годин.
Після, беремо лимон, очищаємо його від цедри і видавлюємо лимонний сік в варення. Виловлюємо ягоди за допомогою шумівки. У сироп додаємо терту лимонну цедру, ванільний цукор і ставимо кип'ятити на 5 хвилин. Після вміст потрібно процідити.
Заливаємо калину сиропом, доводимо майбутнє варення до кипіння, знімаємо піну і знову варимо 7-8 хвилин. Після чого залишаємо варення з калини на 4 годину. Далі доводимо знову до кипіння і варимо до готовності.
Ще гаряче варення з калини розливаємо по сухим банкам, закочує.
Далі перевернуті банки прибираємо в темне місце під теплою ковдрою або пледом до повного охолодження.
Хай щастить!
- Калина - 1 кілограм
- Цукор - 1, 5 кілограма
- Вода - 400 мілілітрів
- Ванільний цукор - 10 грам
- Лимон - 1 штука
Далі варимо цукровий сироп. З 400 мл води 750 грам цукру. Потім в емальований посуд кладемо підготовлені ягоди і заливаємо остиглим цукровим сиропом і залишаємо на 5-6 годин.
Після, беремо лимон, очищаємо його від цедри і видавлюємо лимонний сік в варення. Виловлюємо ягоди за допомогою шумівки. У сироп додаємо терту лимонну цедру, ванільний цукор і ставимо кип'ятити на 5 хвилин. Після вміст потрібно процідити.
Заливаємо калину сиропом, доводимо майбутнє варення до кипіння, знімаємо піну і знову варимо 7-8 хвилин. Після чого залишаємо варення з калини на 4 годину. Далі доводимо знову до кипіння і варимо до готовності.
Ще гаряче варення з калини розливаємо по сухим банкам, закочує.
Далі перевернуті банки прибираємо в темне місце під теплою ковдрою або пледом до повного охолодження.
Хай щастить!