Варення з чорниці у власному соку
(покроковий рецепт з фото)
Моє улюблене варення з чорниці у власному соку в домашніх умовах готується вкрай просто, а вже результатом ви будете задоволені - корисне, без цукру і води, але при цьому солодке і ароматне.
Я дуже сподіваюся, що таке варення з чорниці у власному соку в домашніх умовах у вас вийде таким же смачним і соковитим, як у мене. Appetitno до неосудним, всім рекомендую! А при цьому і корисно, я Bez пісочний! Так що, знаючи, як приготувати варення з чорниці у власному соку, не полінуйтеся спробувати його зробити!
- Чорниця - 3 L
- Цукор - 4 чайних ложки
1. Ягоди миємо й перебираємо.
2. Викладаємо в півлітрові стерильні банки, а їх, в свою чергу, у велику каструлю з водою. Кип'ятимо, поки ягоди не пустять сік і не осядуть.
3. Періодично підкладайте свіжі ягоди, щоб банку залишалася повною. Коли чорниця вже потоне у власному соку, можна знімати з вогню.
4. У кожну з банок зверху додаємо по чайній ложці цукру (вийде корочка, що перешкоджає псуванню варення), закочує стерильними кришками на зиму.