Варення з груш у власному соку
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам рецепт приготування варення з груш у власному соку, який дозволить вам за день наготувати смачного варення на рік вперед та так, що пальчики оближеш.
Якщо робити варення з груш у власному соку в домашніх умовах, можна домогтися не тільки приємних смакових якостей, але і того, що навіть після варіння шматочки груш не втратять свою соковитість.
- Груша - 1 кілограм
- Цукор - 1, 2 кілограма(200 грам на сироп)
- Вода - 200 мілілітрів
Моєму груші в холодній воді.
Нарізаємо груші часточками, вирізаємо з них серцевину. Ми залишаємо груші в мисці цукру на кілька годин. Це потрібно, щоб груші змогли пустити сік.
Варимо сироп з води і цукру. У каструлю з водою додаємо цукор. Варимо до появи пінки. Коли з'явиться пінка, можна додавати груші. У каструлю додаємо лимонну цедру.
Вичавлюємо в каструлю з грушевої масою лимонний сік.
Варимо в два прийоми. Спочатку доводимо до кипіння і варимо протягом 15 міну на повільному вогні. Потім даємо охолонути і варимо ще раз до кипіння. Після цього розливаємо грушеве варення по банках.
Банки потрібно заздалегідь простерилізувати. За охолодженні закочує варення і зберігаємо в прохолодному місці.