Вареники з варенням
(покроковий рецепт з фото)
Коли я згадую своє дитинство і ті ласощі, які готувала мені моя бабуся, то перше, що приходить на розум - це вареники з варенням, мене від них неможливо було відірвати, а ось і їх рецепт.
Цей рецепт приготування вареників з варенням відноситься до числа тих, які будуть затребувані в усі часи, адже навряд чи хтось зможе відязикатися від такого ласощі. Вареники люблять абсолютно всі, і дорослі, та діти, тому не варто відмовляти собі в задоволенні поласувати таким частуванням. Ну а якщо ви ще ніколи не готували його самостійно, тоді я з радістю допоможу вам і розповім, як зробити вареники з варенням. Вам не знадобиться для їх приготування ніяких спеціальних навичок, тільки трохи терпіння і, звичайно ж, улюблене варення.
- Борошно - 300 грам
- Яйце - 1 штука
- Вода - 80 мілілітрів
- Молоко - 60 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Варення - 250-300 грам
Отже, просіюємо борошно в глибоку миску, змішуємо її з сіллю, додаємо злегка збите яйце і суміш води з молоком.
З цих інгредієнтів замішуємо густе однорідне тісто, обертаємо його харчовою плівкою і поміщаємо на 30 хвилин в тепло.
Після закінчення часу тісто необхідно ще раз вимісити, розділити його на рівні частини, знову на 30 хвилин поставити їх в тепло (в плівці).
Що стосується варення, то його краще брати погустіше і використовувати для начинки тільки ягоди (рідина зливаємо). Якщо варення буде занадто рідке, воно просто витече під час варіння.
Тепер по черзі розгортає кожен шматочок тіста в тонкий пласт і вирізаємо з нього невеликі кружечки, в середину кожного кола кладемо трохи начинки.
Дуже щільно з'єднуємо краї тіста і формуємо вареник.
Частина вареників можна заморозити, а частина кинути в киплячу воду і варити протягом 8-10 хвилин. Смачного!