Вареники с гречкой
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не чули про таке блюді, то раджу спробувати! Вареники дуже смачні, особливо зі сметаною і зеленню. Начинка - гречка з сиром і кропом. Дивіться!
Отже, розповідаю, як приготувати "вареники з гречкою" . Тісто для вареників у мене на воді, вершковому маслі і яйці. Воно приємне, еластичне і смачне. Начинка - варена гречка з сиром і кропом, для зв'язки знадобиться яйце сире. Обов'язково дайте готовому тесту відпочити, це підвищить його еластичність. А щоб тісто не заветрівалось, тримайте його в пакеті або посудині з щільно закритою кришкою.
- Борошно пшеничне - 3-4 склянки (тісто)
- Вода тепла - 1 Склянка (тісто)
- Сіль - 1 Чайна ложка (тісто)
- Вершкове масло - 20 грам (тісто)
- Яйце - 1 штука (тісто)
- Варена гречка - 1 Склянка
- Сир 9% - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Кріп - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Підготуйте продукти. Відваріть гречку, потрібно приблизно 100 г сирої гречки.
2. У теплу воду покладіть масло вершкове, сіль і яйце, перемішайте. Масло краще заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно було м'яким.
3. Всипати частинами борошно, замішуйте тісто. Готове тісто не повинно липнути до рук, колобок пружний. Покладіть в пакет на 30 хвилин відпочити.
4. Для начинки з'єднайте сир з гречкою, яйцем, зеленню і сіллю.
5. Перемішайте добре. Начинка не повинна бути сухою, але і не повинна розтікатися.
6. Від тесту відрізати шматочки, розгортайте їх джгутиками, кожен джгутик поріжте на шайбочки, занурте в борошно і розкачайте. Можна відразу розкачати половину тіста, склянкою видавити кружечки. Робіть, як вам зручно. На кожен шматочок тіста покладіть столову ложку начинки.
7. Кінець кліпу. Повторіть процедуру.
8. Відваріть вареники в киплячій солоній воді протягом 5-6 хвилин. Змастіть маслом і подайте зі сметаною.
9. Посипте зеленню. Приємного!