Рецепт Валенсія паелья фото

Валенсія паелья
(покроковий рецепт з фото)

Іспанська кухня
М'ясо, Риба та морепродукти, Птах, Морепродукти, Кролик, Курка
Низькокалорійні
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Паелья

Пропоную вашій увазі неймовірно апетитне, багатокомпонентне і багате фарбами аромату і смаку блюдо - Валенсія паелья.

Дивовижна валенсийськая паелья - ця страва, яке вимагає чимало зусиль і інгредієнтів, проте смак його настільки хороший, що здатний хоча б на кілька хвилин подумки перенести вас в Іспанію.

  • Кролик - 500 грам
  • Курка - 500 грам
  • Креветки - 1 кілограм
  • Мідії - 500-600 грам
  • Солодкий перець - 3 штуки
  • Цибулина - 2 штуки
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Квасоля стручкова - 500 грам
  • Квасоля консервована - 350 грам
  • Мал - 400-500 грам
  • Помідори - 4-5 штук
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Зелений горошок - 300 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Шафран - 1 щіпка
  • Куркума - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Розмарин - 1-3 штук
  • Перецьь чилі - 0.5 штуки
  • Біле вино - 100 мілілітрів
валенсія паелья - фото крок 1
1. Рецепт приготування Валенсії паельї починається з підготовки м'яса. Кролика вимити й обсушити. Нарізати порційними шматочками.
валенсія паелья - фото крок 2
2. На сковороду налити трохи рослинного масла (бажано оливкової) і розігріти. Відправити туди м'ясо кролика і обсмажити його. Потім зняти і відкласти в сторону.
валенсія паелья - фото крок 3
3. Курячі ніжки вимити, обсушити і також відправити на сковороду з маслом, щоб обсмажити їх.
валенсія паелья - фото крок 4
4. На окремій сковороді з високими бортами (можна використовувати вок) розігріти трохи рослинного масла. Тим часом очистити і подрібнити часник і перець чилі. Відправити їх в сковороду і трохи обсмажити.
валенсія паелья - фото крок 5
5. Додати креветки і обсмажити їх злегка.
валенсія паелья - фото крок 6
6. Слідом відправити на сковороду мідії і гілочку чебрецю. Смажити на середньому вогні поки не випарується волога.
валенсія паелья - фото крок 7
7. За цей час можна очистити і нарізати дрібними кубиками цибулю. Відправити його на сковороду і смажити, поки він не стане прозорим.
валенсія паелья - фото крок 8
8. За цей час вимити, очистити від насіння і хвостиків солодкий перець. Нарізати кубиками і відправити на сковороду.
валенсія паелья - фото крок 9
9. Консервовану квасолю, попередньо злив рідина, додати на сковороду.
валенсія паелья - фото крок 10
10. Свіжі помідори вимити і нарізати кубиками. Можна використовувати консервовані помідори у власному соку.
валенсія паелья - фото крок 11
11. Через 3-5 хвилин на сковороду можна відправити стручкову квасолю.
валенсія паелья - фото крок 12
12. Покласти м'ясо курки, коли помідорний сік практично випарувався.
валенсія паелья - фото крок 13
13. Теж саме стосується і м'яса кролика.
валенсія паелья - фото крок 14
14. Додати на сковороду біле вино.
валенсія паелья - фото крок 15
15. Через 3-5 хвилин можна додати трохи шафрану.
валенсія паелья - фото крок 16
16. Далі додати куркуму - від щіпки до чайної ложки.
валенсія паелья - фото крок 17
17. Посолити блюдо за смаком і додати меленого перцю (з урахуванням того, що там вже є гострий перець).
валенсія паелья - фото крок 18
18. Надіслати в сковороду нежирний бульйон і рис, з розрахунку 2 до 1.
валенсія паелья - фото крок 19
19. Десь до для 10 хвилин до готовності додати зелений горошок. Перемішувати блюдо не варто, рис повинен увібрати всю рідину і залишитися розсипчастим. Валенсийськая паелья в домашніх умовах повинна настоятися під закритою кришкою після приготування ще 15-20 хвилин.

Схожі рецепти