Валенсія паелья
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі неймовірно апетитне, багатокомпонентне і багате фарбами аромату і смаку блюдо - Валенсія паелья.
Дивовижна валенсийськая паелья - ця страва, яке вимагає чимало зусиль і інгредієнтів, проте смак його настільки хороший, що здатний хоча б на кілька хвилин подумки перенести вас в Іспанію.
- Кролик - 500 грам
- Курка - 500 грам
- Креветки - 1 кілограм
- Мідії - 500-600 грам
- Солодкий перець - 3 штуки
- Цибулина - 2 штуки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Квасоля стручкова - 500 грам
- Квасоля консервована - 350 грам
- Мал - 400-500 грам
- Помідори - 4-5 штук
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Зелений горошок - 300 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Шафран - 1 щіпка
- Куркума - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Розмарин - 1-3 штук
- Перецьь чилі - 0.5 штуки
- Біле вино - 100 мілілітрів
1. Рецепт приготування Валенсії паельї починається з підготовки м'яса. Кролика вимити й обсушити. Нарізати порційними шматочками.
2. На сковороду налити трохи рослинного масла (бажано оливкової) і розігріти. Відправити туди м'ясо кролика і обсмажити його. Потім зняти і відкласти в сторону.
3. Курячі ніжки вимити, обсушити і також відправити на сковороду з маслом, щоб обсмажити їх.
4. На окремій сковороді з високими бортами (можна використовувати вок) розігріти трохи рослинного масла. Тим часом очистити і подрібнити часник і перець чилі. Відправити їх в сковороду і трохи обсмажити.
5. Додати креветки і обсмажити їх злегка.
6. Слідом відправити на сковороду мідії і гілочку чебрецю. Смажити на середньому вогні поки не випарується волога.
7. За цей час можна очистити і нарізати дрібними кубиками цибулю. Відправити його на сковороду і смажити, поки він не стане прозорим.
8. За цей час вимити, очистити від насіння і хвостиків солодкий перець. Нарізати кубиками і відправити на сковороду.
9. Консервовану квасолю, попередньо злив рідина, додати на сковороду.
10. Свіжі помідори вимити і нарізати кубиками. Можна використовувати консервовані помідори у власному соку.
11. Через 3-5 хвилин на сковороду можна відправити стручкову квасолю.
12. Покласти м'ясо курки, коли помідорний сік практично випарувався.
13. Теж саме стосується і м'яса кролика.
14. Додати на сковороду біле вино.
15. Через 3-5 хвилин можна додати трохи шафрану.
16. Далі додати куркуму - від щіпки до чайної ложки.
17. Посолити блюдо за смаком і додати меленого перцю (з урахуванням того, що там вже є гострий перець).
18. Надіслати в сковороду нежирний бульйон і рис, з розрахунку 2 до 1.
19. Десь до для 10 хвилин до готовності додати зелений горошок. Перемішувати блюдо не варто, рис повинен увібрати всю рідину і залишитися розсипчастим. Валенсийськая паелья в домашніх умовах повинна настоятися під закритою кришкою після приготування ще 15-20 хвилин.