Рецепт В'ялена свинина фото

В'ялена свинина
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина , Сіль
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , На сніданок
Кількість порцій: 1
Час приготування: 11 дн. 2 г. 0 хв.

Куплені м'ясні делікатеси не викликають довіри? Тоді чому б не приготувати їх самостійно? дивно смачна, натуральна в'ялена свинина в домашніх умовах - це просто і доступно кожному.

Опис приготування:

Рецепт приготування в'яленої свинини, незважаючи на досить тривалий процес, досить простий. Завдяки домашнього готування, можна бути впевненим в якості продукту, і без обмеження вживати не тільки дорослим, але і діткам.

  • Свинина - 1 кілограм
  • Сіль - 1 кілограм
  • Фруктоза - 150 грам
  • Спеції - 5 Ст. Ложок
в'ялена свинина - фото крок 1
1. Класичний рецепт в'яленої свинини передбачає використання правильного м'яса. Воно повинно бути без прожилок і плівок - чиста м'якоть.
в'ялена свинина - фото крок 2
2. Свинину потрібно вимити і як слід просушити. По всій поверхні зробити невеликі проколи.
в'ялена свинина - фото крок 3
3. Фруктозу змішати з сіллю. Половину отриманої суміші викласти на дно форми (найкраще брати не дуже широку форму, а лише за розміром шматочка м'яса). Зверху помістити свинину.
в'ялена свинина - фото крок 4
4. Зверху засипати залишилася сумішшю солі і фруктози і накрити форму кришкою. Прибрати в прохолодне місце (можна в холодильник, але на саму теплу полку) приблизно на добу.
в'ялена свинина - фото крок 5
5. Тепер м'ясо можна дістати і як слід промити під проточною водою від солі. За добу м'ясо віддасть зайву вологу і трохи осяде. Свинину потрібно добре просушити.
в'ялена свинина - фото крок 6
6. Спеції для м'яса з'єднати і перемішати. В даному варіанті використовується паприка, кріп і прованські трави, проте це можуть бути будь-які приправи за смаком.
в'ялена свинина - фото крок 7
7. Шматочок свинини обваляти в спеціях з усіх боків.
в'ялена свинина - фото крок 8
8. Найголовніше - це знайти правильне місце для м'яса. Якщо є можливість повісити його в прохолодне місце без доступу прямих сонячних променів і комах, то м'ясо годі й загортати, а лише протягнути товсту нитку. В іншому варіанті краще обгорнути м'ясо в марлю.
в'ялена свинина - фото крок 9
9. У прохолодному місці (можна на протязі) м'ясо повинно висіти близько 2 тижнів. Через 13-14 днів в'ялена свинина в домашніх умовах буде готова до вживання.
в'ялена свинина - фото крок 10
10. Нарізати таку свинину краще тоненькими скибочками, а вживати з будь-якими гарнірами, в якості закуски і т.Д.

Схожі рецепти