Сиров'ялена свинина
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх любителів м'ясних закусок розповідаю, як зробити сиров'ялені свинину. М'ясо виходить - просто вищий клас! І соковите, і смачне. Як на мене, і спеції тут підібрані ідеально. Спробуйте!
Хочу сказати, що цей рецепт приготування сиров'яленому свинини, звичайно ж, для терплячих любителів м'яса. Але ви вже повірте - результат того вартий, виходить чудова на смак бастурма, яку можна використовувати і в якості нарізки на святковий стіл, або ж просто годувати домашніх бутербродами з натуральним замінником ковбаси! словом, сиров'ялена свинина в домашніх умовах, - це дуже смачно і добре, спробуйте!
- Свинина (шия) - 2 кілограма
- Сіль - 0.5 кілограма
- Часник - 150 грам
- Косарка (пажитник) - 100 грам
- Гострий червоний перець - 1 Ст. Ложка
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1 Ст. Ложка
1. М'ясо розморожуємо, промиваємо, обсипаємо сіллю. Добу нехай стоїть в холодильнику, а потім ще чотири дні - сушиться в підвішеному стані.
2. Робимо соус. Подрібнимо часник, змішаємо його зі спеціями, і розводимо теплою кип'яченою водою до консистенції сметани.
3. Соус теж тримаємо в холодильнику як мінімум добу. Потім м'ясо опускаємо в соус, і маринуємо два дня в холодильнику.
4. Тепер очищаємо м'ясо від залишків соусу, підвішуємо в добре провітрюваному приміщенні. Нехай висить, як можна довше. Як мінімум - тиждень-два.
5. Ось так виглядає готова охолоджена закуска. Смачного!