В'єтнамський суп з локшиною
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом, як приготувати в'єтнамський суп з локшиною. Це легкий суп на кокосом молоці з грибами і паростками мунг дала. Він виходить яскравим, пряним і ароматним!
Замість локшини швидкого приготування можна використовувати рисову локшину або фунчозу. Печериці можна замінити на шиітаке, сушені або свіжі, так суп вийде ще ароматні.
- Овочевий бульйон - 500 мілілітрів
- Кокосове молоко - 150 мілілітрів
- Локшина - 100-150 грам (швидкого приготування)
- Паростки мунг дала - 150 грам
- Болгарський перець - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Імбир - 15 грам
- Цукор тростинний - 1 Чайна ложка
- Каррі паста - 1 Ст. Ложка
- Цибуля зелена - За смаком
- Петрушка - За смаком
- Печериці - 100 грам
- Вапно - 1 штука
Підготуйте всі інгредієнти.
На кокосовій олії обсмажте тертий імбир і часник. Додайте каррі пасту.
Налийте в каструлю овочевий бульйон, доведіть його до кипіння. Додайте тростинний цукор.
Слідом влийте кокосове молоко.
Перець наріжте соломкою, а печериці пластинами. Додайте їх в каструлю і варіть суп 10 хвилин.
Потім додайте локшину і паростки маша. Варіть суп ще 3-5 хвилин. В кінці влийте лайязикай сік за смаком і зніміть каструлю з плити.
Перед подачею додайте в тарілку кружальця лайма і подрібнений зелений лук з петрушкою.
В'єтнамський суп з локшиною готовий, смачного!