В'єтнамський суп Фо
(покроковий рецепт з фото)
Цей суп у В'єтнамі готують дуже часто і на сніданок, і на обід, і на вечерю. Його готують з яловичиною і рибним соусом. Суп Фо відрізняється неповторним смаком, який утворюють яловичина і спеції.
Традиційний в'єтнамський суп здається досить простим - яловичина та зелень. Але смак у нього виходить чудовий! Доведеться пошукати інгредієнти, особливо тайські. Ну і вариться суп п'ять годин - треба буде повозитися. До речі, бульйон можна залити в баночку і зберігати в холодильнику запас.
- Яловича грудинка - 0, 9-1 кілограма
- Волове хвіст - 400-500 грам
- Мозгова яловича кісточка - 200-300 грам
- Цибулина - 2-3 штук (одна - для бульйону)
- Пастернак - 1 штука
- Імбир - 30-40 грам (завбільшки з полпальца)
- Спеції Фо - 1 штука (состав Gia Vi Nau Pho (пХО Хоа): аніс, гвоздика, обкладинка, імбир)
- Тайський рибний соус - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рисова локшина - 250 грам
- Вапно - 1-2 штук
- В'єтнамський базилік - - За смаком
- Braai - - За смаком
- Перець халапеньо - 1 штука
- Пророщена квасоля - - За смаком
- Соєвий соус - - За смаком
- Соус Срірача - - За смаком (можна замінити чилі.)
1. Викладіть хвости і кістки (грудинку поки залиште) в каструлю і залийте холодною водою. Доведіть до кипіння і варіть протягом 10 хвилин.
2. Через 10 хвилин відкиньте кістки на друшляк. Потім знову покладіть в каструлю і залийте холодною водою. Доведіть до кипіння, понизьте вогонь до повільного і варіть протягом години, знімаючи піну. Промивши кістки таким чином, ми отримаємо більш прозорий бульйон.
3. Поки кістки варяться, приготуйте інші інгредієнти для бульйону. Спеції Фо (їх можна замінити на сухі спеції - аніс, гвоздика, обкладинка, імбир), цибулину і імбир. Цибулю очистіть і разом з імбиром потім на грилі або в духовці хвилин 5 при температурі 180 градусів.
4. Через годину в каструлю додайте спеції Фо, говяжью грудинку, тайський рибний соус, цибуля, імбир і пастернак.
5. Як тільки бульйон закипить, знову ставте таймер на годину. Через годину виберіть з бульйону цибулину, імбир, пастернак і спеції Фо. Витягніть також грудинку і опустіть її в холодну воду на 10 хвилин. Це допоможе м'яса зберегти свій колір і залишитися соковитим. Через 10 хвилин загорніть грудинку в харчову плівку і покладіть в холодильник.
6. Бульйон з кістками повинен варитися на повільному вогні ще протягом трьох годин. Якщо треба, знімайте жир з поверхні бульйону, поки він вариться.
7. Через 2 годину 30 хвилин замочіть рисову локшину в холодній воді на півгодини. Витягніть з холодильника грудинку і поріжте на шматочки.
8. Приготуйте також і інші складові супу - зелень, цибуля, вапно, перець халапеньо. Все промийте і наріжте.
9. Локшину виберіть з холодної води і бланшувати в окропі протягом 15 секунд, потім відкиньте на друшляк і злийте холодною водою.
10. Злийте готовий бульйон через марлю в іншу каструлю. Відокремте м'ясо від кісточок.
11. У порційну тарілку викладіть локшину, зверху - шматочки м'яса.
12. Залийте м'ясо і локшину бульйоном.
13. Додайте в суп зелень, кілька крапель соєвого соусу і соусу Срірача. В'єтнамський суп Фо готовий! Смачного!