Рецепт В'єтнамський суп Фо фото

В'єтнамський суп Фо
(покроковий рецепт з фото)

В'єтнамська кухня
Овочі, Локшина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Супи

Цей суп у В'єтнамі готують дуже часто і на сніданок, і на обід, і на вечерю. Його готують з яловичиною і рибним соусом. Суп Фо відрізняється неповторним смаком, який утворюють яловичина і спеції.

Традиційний в'єтнамський суп здається досить простим - яловичина та зелень. Але смак у нього виходить чудовий! Доведеться пошукати інгредієнти, особливо тайські. Ну і вариться суп п'ять годин - треба буде повозитися. До речі, бульйон можна залити в баночку і зберігати в холодильнику запас.

  • Яловича грудинка - 0, 9-1 кілограма
  • Волове хвіст - 400-500 грам
  • Мозгова яловича кісточка - 200-300 грам
  • Цибулина - 2-3 штук (одна - для бульйону)
  • Пастернак - 1 штука
  • Імбир - 30-40 грам (завбільшки з полпальца)
  • Спеції Фо - 1 штука (состав Gia Vi Nau Pho (пХО Хоа): аніс, гвоздика, обкладинка, імбир)
  • Тайський рибний соус - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Рисова локшина - 250 грам
  • Вапно - 1-2 штук
  • В'єтнамський базилік - - За смаком
  • Braai - - За смаком
  • Перець халапеньо - 1 штука
  • Пророщена квасоля - - За смаком
  • Соєвий соус - - За смаком
  • Соус Срірача - - За смаком (можна замінити чилі.)
в'єтнамський суп Фо - фото крок 1
1. Викладіть хвости і кістки (грудинку поки залиште) в каструлю і залийте холодною водою. Доведіть до кипіння і варіть протягом 10 хвилин.
в'єтнамський суп Фо - фото крок 2
2. Через 10 хвилин відкиньте кістки на друшляк. Потім знову покладіть в каструлю і залийте холодною водою. Доведіть до кипіння, понизьте вогонь до повільного і варіть протягом години, знімаючи піну. Промивши кістки таким чином, ми отримаємо більш прозорий бульйон.
в'єтнамський суп Фо - фото крок 3
3. Поки кістки варяться, приготуйте інші інгредієнти для бульйону. Спеції Фо (їх можна замінити на сухі спеції - аніс, гвоздика, обкладинка, імбир), цибулину і імбир. Цибулю очистіть і разом з імбиром потім на грилі або в духовці хвилин 5 при температурі 180 градусів.
в'єтнамський суп Фо - фото крок 4
4. Через годину в каструлю додайте спеції Фо, говяжью грудинку, тайський рибний соус, цибуля, імбир і пастернак.
в'єтнамський суп Фо - фото крок 5
5. Як тільки бульйон закипить, знову ставте таймер на годину. Через годину виберіть з бульйону цибулину, імбир, пастернак і спеції Фо. Витягніть також грудинку і опустіть її в холодну воду на 10 хвилин. Це допоможе м'яса зберегти свій колір і залишитися соковитим. Через 10 хвилин загорніть грудинку в харчову плівку і покладіть в холодильник.
в'єтнамський суп Фо - фото крок 6
6. Бульйон з кістками повинен варитися на повільному вогні ще протягом трьох годин. Якщо треба, знімайте жир з поверхні бульйону, поки він вариться.
в'єтнамський суп Фо - фото крок 7
7. Через 2 годину 30 хвилин замочіть рисову локшину в холодній воді на півгодини. Витягніть з холодильника грудинку і поріжте на шматочки.
в'єтнамський суп Фо - фото крок 8
8. Приготуйте також і інші складові супу - зелень, цибуля, вапно, перець халапеньо. Все промийте і наріжте.
в'єтнамський суп Фо - фото крок 9
9. Локшину виберіть з холодної води і бланшувати в окропі протягом 15 секунд, потім відкиньте на друшляк і злийте холодною водою.
в'єтнамський суп Фо - фото крок 10
10. Злийте готовий бульйон через марлю в іншу каструлю. Відокремте м'ясо від кісточок.
в'єтнамський суп Фо - фото крок 11
11. У порційну тарілку викладіть локшину, зверху - шматочки м'яса.
в'єтнамський суп Фо - фото крок 12
12. Залийте м'ясо і локшину бульйоном.
в'єтнамський суп Фо - фото крок 13
13. Додайте в суп зелень, кілька крапель соєвого соусу і соусу Срірача. В'єтнамський суп Фо готовий! Смачного!

Схожі рецепти