В'єтнамський курячий салат
(покроковий рецепт з фото)
Прості салати - постійні гості в щоденному меню моєї родини. Природно, що одні й ті ж рецепти набридають, і я постійно намагаюся нові. Наприклад, цей варіант з'явився недавно. Спробуйте теж!
Незважаючи на те, що блюдо придумано в Азії, але воно відмінно вписується в наші широти. Всі продукти доступні, заправка злегка гостра, а створення легке. Тому запишіть собі, як приготувати в'єтнамський курячий салат. Обов'язково наріжте інгредієнти саме в такому "рваному" турнікет. Заздалегідь не забудьте відварити курку.
- Білокачанна капуста - 200 грам
- Куряче філе - 200 грам
- Лимон - 0, 5 штуки
- Перець чилі - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Базилік, листочки - 3 штуки
- М'ята, листочки - 3 штуки
- Цукор білий - 0, 5 чайних ложки
- Рибний соус - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
1. Курку відварити в підсоленій воді. Капусту наріжте соломкою.
2. Базилік і м'яту подрібніть.
3. З половинки лимона вичавіть сік. Остигнула курку розберіть на волокна.
4. З'єднайте в салатниці курку, базилік, м'яту і капусту. Наріжте кубиками помідор.
5. Всі інгредієнти змішайте. Полийте салат соусом і соком лимона. Прикрасьте блюдо перцем. Смачного!