В'єтнамський салат з локшиною і креветками
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування салату з креветок, скляної локшини, гороху, паростків сої, зеленого лука, коріандру і заправки з часнику, чилі, імбиру, рибного соусу, соку лайма, рослинного і кунжутного масл
Цей легкий салат не тільки смачний, але і корисний. Хрусткий горох ідеально поєднується з м'якими креветками і скляною локшиною.
- Часнику - 2 зубчики (заправка)
- Свіжих червоних чилі - 2 штуки (заправка)
- Свіжого імбиру - 2 Ст. Ложки (заправка)
- Рибного соусу - 4 Ст. Ложки (заправка)
- Вапно, сік - 1 штука (заправка)
- Води - 4 Ст. Ложки (заправка)
- Цукру - 1 Ст. Ложка (заправка)
- Рослинної олії - 2 чайних ложки (заправка)
- Кунжутного масла - 1 Чайна ложка (заправка)
- Приготованих маленьких креветок - 240 грам
- Скляної локшини - 180 грам
- Солодкого гороху - 120 грам
- Паростків сої - 120 грам
- Зелених цибулі - 3 штуки
- Листя кінзи - 1/2 склянки
1. Приготувати заправку. Подрібнити часник. Чилі очистити від насіння і нарізати кубиками або соломкою. Нарізати імбир.
2. Перемішати всі інгредієнти для заправки разом. Зберігати в щільно закритому скляному посуді в холодильнику до 1 тижні.
3. Зробити салат. Замаринувати креветки в 1/2 чашки приготовленої заправки. Поки креветки маринуються, залити скляну локшину кип'яченою водою відповідно до інструкцій на упаковці. Повторити, потім промити під холодною водою. Помістити горох і паростки сої в друшляк і залити окропом. Промити їх холодною водою. Віджати надлишки рідини.
4. У великій мисці змішати мариновані креветки, дрібно нарізану зелену цибулю, розламаний горох і паростки соі.Політь 2 столовими ложками заправки, додати більше заправки за бажанням. Посипати нарізаною кінзою і перемішати все разом.