Рецепт В'єтнамський салат з локшиною і креветками фото

В'єтнамський салат з локшиною і креветками
(покроковий рецепт з фото)

В'єтнамська кухня
Макарони
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.

Рецепт приготування салату з креветок, скляної локшини, гороху, паростків сої, зеленого лука, коріандру і заправки з часнику, чилі, імбиру, рибного соусу, соку лайма, рослинного і кунжутного масл

Опис приготування:

Цей легкий салат не тільки смачний, але і корисний. Хрусткий горох ідеально поєднується з м'якими креветками і скляною локшиною.

  • Часнику - 2 зубчики (заправка)
  • Свіжих червоних чилі - 2 штуки (заправка)
  • Свіжого імбиру - 2 Ст. Ложки (заправка)
  • Рибного соусу - 4 Ст. Ложки (заправка)
  • Вапно, сік - 1 штука (заправка)
  • Води - 4 Ст. Ложки (заправка)
  • Цукру - 1 Ст. Ложка (заправка)
  • Рослинної олії - 2 чайних ложки (заправка)
  • Кунжутного масла - 1 Чайна ложка (заправка)
  • Приготованих маленьких креветок - 240 грам
  • Скляної локшини - 180 грам
  • Солодкого гороху - 120 грам
  • Паростків сої - 120 грам
  • Зелених цибулі - 3 штуки
  • Листя кінзи - 1/2 склянки
в'єтнамський салат з локшиною і креветками - фото крок 1
1. Приготувати заправку. Подрібнити часник. Чилі очистити від насіння і нарізати кубиками або соломкою. Нарізати імбир.
в'єтнамський салат з локшиною і креветками - фото крок 2
2. Перемішати всі інгредієнти для заправки разом. Зберігати в щільно закритому скляному посуді в холодильнику до 1 тижні.
в'єтнамський салат з локшиною і креветками - фото крок 3
3. Зробити салат. Замаринувати креветки в 1/2 чашки приготовленої заправки. Поки креветки маринуються, залити скляну локшину кип'яченою водою відповідно до інструкцій на упаковці. Повторити, потім промити під холодною водою. Помістити горох і паростки сої в друшляк і залити окропом. Промити їх холодною водою. Віджати надлишки рідини.
в'єтнамський салат з локшиною і креветками - фото крок 4
4. У великій мисці змішати мариновані креветки, дрібно нарізану зелену цибулю, розламаний горох і паростки соі.Політь 2 столовими ложками заправки, додати більше заправки за бажанням. Посипати нарізаною кінзою і перемішати все разом.

Схожі рецепти