В'єтнамський салат з рисової локшини з тофу
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування салату з обсмаженою Тофу, рисовою локшиною, огірком, болгарським перцем, цибулею, морквою, м'ятою, арахісом і заправкою з меду, соєвого соусу і соку лайма.
Цей салат найкраще подавати холодним.
- Теплої води - 1/3 склянки (заправка)
- Меду (або сиропу агави) - 3 Ст. Ложки (заправка)
- Часникового соусу чілі - 3 Ст. Ложки (заправка)
- Соєвого соусу - 1 Ст. Ложка (заправка)
- Свіжовичавленого соку лайма - 1/4 склянки(2 лайма) заправка)
- Солі - 1/4 чайних ложки (заправка)
- Тофу - 360 грам
- Соєвого соусу - 2 чайних ложки
- Упаковка тонкої рисової локшини - 1 штука(240 г)
- Середній огірок - 1 штука
- Невелика червона цибулина - 1 штука
- Морква - 1/3 склянки
- Листя м'яти - 1/4 склянки
- Арахісу - 1/4 склянки (гремолатою)
- М'яти - 3 Ст. Ложки (гремолатою)
1. Щоб зробити соус, змішати всі інгредієнти разом. Відставити в сторону.
2. Тонко нарізати огірок, болгарський перець і цибулю. Подрібнити моркву і листя м'яти. Тофу нарізати на вісім рівних прямокутників, потім розрізати їх на довгі трикутники.
Викласти Тофу в один шар на велике блюдо і залити 6 столовими ложками заправки. Також полити Тофу 2 чайними ложками соєвого соусу. Маринувати Тофу, поки ви готуєте інші інгредієнти.
Викласти Тофу в один шар на велике блюдо і залити 6 столовими ложками заправки. Також полити Тофу 2 чайними ложками соєвого соусу. Маринувати Тофу, поки ви готуєте інші інгредієнти.
3. Приготувати рисову локшину відповідно до інструкції - закип'ятити воду, вимкнути вогонь і замочити локшину протягом приблизно 8 хвилин. Після приготування відкинути локшину на друшляк і промити під холодною водою протягом 1 хвилини, поки вона повністю не охолоне. Відкласти в сторону.
4. Додати всі овочі і листя м'яти в локшину. Перемішати руками.
5. Додати заправку і перемішати. Поставити в холодильник.
6. Щоб приготувати гремолату, змішати арахіс з подрібненої м'ятою в маленькій мисці.
7. Розігріти чавунну сковороду або сковороду-гриль на середньому вогні. Скропити сковороду маслом. Обсмажити Тофу з кожного боку від 3 до 4 хвилин. Додати решту від Тофу заправку в салат.
8. Викласти локшину з овочами на тарілку, додати кілька скибочок Тофу і посипати гремолатой. Подавати салат з скибочками лайма і додатковим часниковим соусом чилі.