Рецепт В'єтнамський салат з рисової локшини з тофу фото

В'єтнамський салат з рисової локшини з тофу
(покроковий рецепт з фото)

В'єтнамська кухня
Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 6
Час приготування: 20 хв.

Рецепт приготування салату з обсмаженою Тофу, рисовою локшиною, огірком, болгарським перцем, цибулею, морквою, м'ятою, арахісом і заправкою з меду, соєвого соусу і соку лайма.

Опис приготування:

Цей салат найкраще подавати холодним.

  • Теплої води - 1/3 склянки (заправка)
  • Меду (або сиропу агави) - 3 Ст. Ложки (заправка)
  • Часникового соусу чілі - 3 Ст. Ложки (заправка)
  • Соєвого соусу - 1 Ст. Ложка (заправка)
  • Свіжовичавленого соку лайма - 1/4 склянки(2 лайма) заправка)
  • Солі - 1/4 чайних ложки (заправка)
  • Тофу - 360 грам
  • Соєвого соусу - 2 чайних ложки
  • Упаковка тонкої рисової локшини - 1 штука(240 г)
  • Середній огірок - 1 штука
  • Невелика червона цибулина - 1 штука
  • Морква - 1/3 склянки
  • Листя м'яти - 1/4 склянки
  • Арахісу - 1/4 склянки (гремолатою)
  • М'яти - 3 Ст. Ложки (гремолатою)
в'єтнамський салат з рисової локшини з Тофу - фото крок 1
1. Щоб зробити соус, змішати всі інгредієнти разом. Відставити в сторону.
в'єтнамський салат з рисової локшини з Тофу - фото крок 2
2. Тонко нарізати огірок, болгарський перець і цибулю. Подрібнити моркву і листя м'яти. Тофу нарізати на вісім рівних прямокутників, потім розрізати їх на довгі трикутники.
Викласти Тофу в один шар на велике блюдо і залити 6 столовими ложками заправки. Також полити Тофу 2 чайними ложками соєвого соусу. Маринувати Тофу, поки ви готуєте інші інгредієнти.
в'єтнамський салат з рисової локшини з Тофу - фото крок 3
3. Приготувати рисову локшину відповідно до інструкції - закип'ятити воду, вимкнути вогонь і замочити локшину протягом приблизно 8 хвилин. Після приготування відкинути локшину на друшляк і промити під холодною водою протягом 1 хвилини, поки вона повністю не охолоне. Відкласти в сторону.
в'єтнамський салат з рисової локшини з Тофу - фото крок 4
4. Додати всі овочі і листя м'яти в локшину. Перемішати руками.
в'єтнамський салат з рисової локшини з Тофу - фото крок 5
5. Додати заправку і перемішати. Поставити в холодильник.
в'єтнамський салат з рисової локшини з Тофу - фото крок 6
6. Щоб приготувати гремолату, змішати арахіс з подрібненої м'ятою в маленькій мисці.
в'єтнамський салат з рисової локшини з Тофу - фото крок 7
7. Розігріти чавунну сковороду або сковороду-гриль на середньому вогні. Скропити сковороду маслом. Обсмажити Тофу з кожного боку від 3 до 4 хвилин. Додати решту від Тофу заправку в салат.
в'єтнамський салат з рисової локшини з Тофу - фото крок 8
8. Викласти локшину з овочами на тарілку, додати кілька скибочок Тофу і посипати гремолатой. Подавати салат з скибочками лайма і додатковим часниковим соусом чилі.

Схожі рецепти