Рецепт Салат з рисової локшини фото

Салат з рисової локшини
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі , Локшина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 2
Час приготування: 2 г. 40 хв.

Багато хто помилково вважає, що фунчоза і рисова локшина - це однакові продукти, але аж ніяк. Різниця між ними очевидна тільки після варіння. Розповім, як приготувати салат з рисової локшини.

Опис приготування:

Купити рисову локшину сьогодні не складає труднощів, в супермаркетах її повно. Цей вид макаронних виробів дуже популярний в країнах Сходу (китай, Японія, Корея, В'єтнам та ін.). Рисова локшина після варіння набуває білого кольору, тому якщо побачили такий, значить вам пощастило купити саме її, а не фунчозу.

  • Рисова локшина - 300 грам
  • Морквина - 1 штука
  • Пекінська капуста - 100 грам
  • Мариновані огірки - 2 штуки
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Часник - 4 зубчики
  • Оцет столовий - 50 мілілітрів
  • Оливкова олія - За смаком
салат з рисової локшини - фото крок 1
1. У каструлю наливаю воду, відправляю її на вогонь, солю і доводжу до кипіння. Після закипання відправляю в неї рисову локшину, яку відварюю 3 хвилини.
салат з рисової локшини - фото крок 2
2. Готову локшину відкидаю на друшляк і промиваю гарячою водою, вливаю пару крапель оливкової олії, щоб локшина НЕ злиплися.
салат з рисової локшини - фото крок 3
3. Пекінську капусту мою, обрізаю грубі листя, нарізаю тонко.
салат з рисової локшини - фото крок 4
4. Локшину перекладаю в миску, додаю до неї пекінську капусту. Все перемішую.
салат з рисової локшини - фото крок 5
5. Мариновані огірочки нарізаю тонкою соломкою і кладу в миску.
салат з рисової локшини - фото крок 6
6. Болгарський перець мою і розрізаю на 2 частини, вичищаю насіння, нарізаю овоч соломкою, додаю до салату.
салат з рисової локшини - фото крок 7
7. Морква натираю за допомогою терки для корейської моркви, солю і мну її руками, потім викладаю в миску.
салат з рисової локшини - фото крок 8
8. Часник чищу, відвалів зубчики в окрему миску через прес, вливаю уксус, залишаю на пару хвилин, а потім перекладаю до решти інгредієнтів.
салат з рисової локшини - фото крок 9
9. Заправляю салат оливковою олію, перемішую. Залишаю салат на 2 години для маринування.
салат з рисової локшини - фото крок 10
10. Салат викладаю на блюдо, краще їсти його паличками. Смачного!

Схожі рецепти