Салат з рисової локшини
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто помилково вважає, що фунчоза і рисова локшина - це однакові продукти, але аж ніяк. Різниця між ними очевидна тільки після варіння. Розповім, як приготувати салат з рисової локшини.
Купити рисову локшину сьогодні не складає труднощів, в супермаркетах її повно. Цей вид макаронних виробів дуже популярний в країнах Сходу (китай, Японія, Корея, В'єтнам та ін.). Рисова локшина після варіння набуває білого кольору, тому якщо побачили такий, значить вам пощастило купити саме її, а не фунчозу.
- Рисова локшина - 300 грам
- Морквина - 1 штука
- Пекінська капуста - 100 грам
- Мариновані огірки - 2 штуки
- Болгарський перець - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Оцет столовий - 50 мілілітрів
- Оливкова олія - За смаком
1. У каструлю наливаю воду, відправляю її на вогонь, солю і доводжу до кипіння. Після закипання відправляю в неї рисову локшину, яку відварюю 3 хвилини.
2. Готову локшину відкидаю на друшляк і промиваю гарячою водою, вливаю пару крапель оливкової олії, щоб локшина НЕ злиплися.
3. Пекінську капусту мою, обрізаю грубі листя, нарізаю тонко.
4. Локшину перекладаю в миску, додаю до неї пекінську капусту. Все перемішую.
5. Мариновані огірочки нарізаю тонкою соломкою і кладу в миску.
6. Болгарський перець мою і розрізаю на 2 частини, вичищаю насіння, нарізаю овоч соломкою, додаю до салату.
7. Морква натираю за допомогою терки для корейської моркви, солю і мну її руками, потім викладаю в миску.
8. Часник чищу, відвалів зубчики в окрему миску через прес, вливаю уксус, залишаю на пару хвилин, а потім перекладаю до решти інгредієнтів.
9. Заправляю салат оливковою олію, перемішую. Залишаю салат на 2 години для маринування.
10. Салат викладаю на блюдо, краще їсти його паличками. Смачного!