Рецепт Узбецька шурпа з яловичини фото

Узбецька шурпа з яловичини
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
М'ясо , Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На природу , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Şurpa, як і шашлик і плов - одне з найпопулярніших азіатських страв. Зазвичай шурпа готується з баранини, проте сьогодні у нас узбецька шурпа з яловичини. Готується по адаптованому до нас рецептом.

Опис приготування:

В інтернеті існує безліч найрізноманітніших рецептів шурпи. Я пропоную досить простий, але смачний рецепт, який Ви зможете приготувати вдома без всяких проблем і великих витрат. Готується узбецька шурпа з яловичини в казані з особливим сортом гороху, який слід замочити на цілу ніч. Картопля ріжеться на великі шматочки. ЕВ випадку, якщо картопля дрібний, то можна його готувати цілком. З приправ раджу використовувати зиру, лавровий лист і свіжу зелень.

  • Яловичина - 500 грам
  • Горох - 100 грам(nuxat)
  • Цибуля - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Помідори - 2 штуки
  • Болгарський перець - 1-2 штук
  • Картопля - 6-7 штук
  • Рослинна олія - 1/3 склянки
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Зіра - - За смаком
  • Зелень - - За смаком
узбецька шурпа з яловичини - фото крок 1
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
узбецька шурпа з яловичини - фото крок 2
Нарізаємо цибулю півкільцями.
узбецька шурпа з яловичини - фото крок 3
В казані нагріваємо масло і обсмажуємо цибулю до напівпрозорості.
узбецька шурпа з яловичини - фото крок 4
До цибулі додаємо досить крупно нарізані шматки м'яса, обсмажуємо перемішуючи. Потім додаємо нарізану кружечками моркву.
узбецька шурпа з яловичини - фото крок 5
М'ясо солимо. Потім заливаємо м'ясо 5-6 склянками води і засипаємо горох.
узбецька шурпа з яловичини - фото крок 6
Після того як вода закипить, прибираємо піну і робимо слабкий вогонь і варимо протягом години.
узбецька шурпа з яловичини - фото крок 7
Очищаємо картоплю, ріжемо його крупно (можна замочити у воді), помідори очищаємо від шкури і ріжемо на 4 частини. Чистим чеснок. Дрібно нарізаємо болгарський перець.
узбецька шурпа з яловичини - фото крок 8
Коли горох буде на половину готовий, в каструлю додаємо картоплю і перець і варимо до готовності.
узбецька шурпа з яловичини - фото крок 9
Для 10 хвилин до повної готовності страви кладемо помідори і лавровий лист і цибулю порізану півкільцями.
узбецька шурпа з яловичини - фото крок 10
Подаємо шурпу в глибоких супових тарілках, посипавши зеленню, з коржиками або хлібом.

Схожі рецепти