Узбецька шурпа з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Şurpa, як і шашлик і плов - одне з найпопулярніших азіатських страв. Зазвичай шурпа готується з баранини, проте сьогодні у нас узбецька шурпа з яловичини. Готується по адаптованому до нас рецептом.
В інтернеті існує безліч найрізноманітніших рецептів шурпи. Я пропоную досить простий, але смачний рецепт, який Ви зможете приготувати вдома без всяких проблем і великих витрат. Готується узбецька шурпа з яловичини в казані з особливим сортом гороху, який слід замочити на цілу ніч. Картопля ріжеться на великі шматочки. ЕВ випадку, якщо картопля дрібний, то можна його готувати цілком. З приправ раджу використовувати зиру, лавровий лист і свіжу зелень.
- Яловичина - 500 грам
- Горох - 100 грам(nuxat)
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Помідори - 2 штуки
- Болгарський перець - 1-2 штук
- Картопля - 6-7 штук
- Рослинна олія - 1/3 склянки
- Сіль, перець - - За смаком
- Лавровий лист - 3 штуки
- Зіра - - За смаком
- Зелень - - За смаком
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
Нарізаємо цибулю півкільцями.
В казані нагріваємо масло і обсмажуємо цибулю до напівпрозорості.
До цибулі додаємо досить крупно нарізані шматки м'яса, обсмажуємо перемішуючи. Потім додаємо нарізану кружечками моркву.
М'ясо солимо. Потім заливаємо м'ясо 5-6 склянками води і засипаємо горох.
Після того як вода закипить, прибираємо піну і робимо слабкий вогонь і варимо протягом години.
Очищаємо картоплю, ріжемо його крупно (можна замочити у воді), помідори очищаємо від шкури і ріжемо на 4 частини. Чистим чеснок. Дрібно нарізаємо болгарський перець.
Коли горох буде на половину готовий, в каструлю додаємо картоплю і перець і варимо до готовності.
Для 10 хвилин до повної готовності страви кладемо помідори і лавровий лист і цибулю порізану півкільцями.
Подаємо шурпу в глибоких супових тарілках, посипавши зеленню, з коржиками або хлібом.