Тушонка з конини
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 20
Час приготування: 7 г. 0 хв.
Хочу поділитися своїм досвідом і розповісти, як приготувати тушонку з конини. Це незвичайний варіант всім знайомого м'ясної страви. Але, якщо все зробити правильно, ви залишитеся задоволені результатом.
Опис приготування:
Є варіант приготування тушонки без використання водяної бані. Для цього на деко потрібно висипати близько кілограма солі, щоб утворився шар товщиною приблизно в один сантиметр. На сіль потрібно виставити банки з м'ясом і відправити все в духовку.
- М'якоть конини - 900 грам
- Лавровий лист - 6 штук
- Сіль - 2, 5 чайних ложки
- Чорний перець-горошок - 6 штук
- Сало свиняче - 50 грам
Перш за все необхідно добре промити м'ясо і нарізати досить великими шматками. Потім його потрібно добре відбити з усіх боків. Тепер займіться підготовкою посуду.
Для гасіння м'яса необхідно вибрати високу банку або горщик з товстими стінками. Це потрібно, щоб м'ясо тушкувалось у власному соку і вам не доводилося додавати воду. На дно банки покладіть кілька лаврових листів і по кілька горошин чорного перцю.
Шматки м'яса щільно укладіть в банку, але не заповнюйте її доверху. Посипте м'ясо сіллю. На м'ясо покладіть ще по кілька лаврових листів і дрібно нарізані шматочки сала.
Банки потрібно закрити фольгою. Потім поставте банки з м'ясом у велику каструлю і залийте каструлю водою на 3/4, щоб отримати водяну баню. Поставте все в ще холодну духовку і включіть її на температуру 180 градусів. М'ясо потрібно гасити 6 годин, після чого законсервувати банки бляшаними кришками або ж щільно закрити пластиковими.