Рецепт Тушкований сазан фото

Тушкований сазан
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Молочні продукти
Рецепти для схуднення
На обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочу розповісти, як приготувати тушкованого сазана. Смачна рибка, ніжна, буквально тане в роті - але при цьому жирна і ситна. Словом, все в кращих традиціях хорошою білої риби! Просто і смачно!

Опис приготування:

Рецепт приготування тушкованого сазана перед вами. Сподіваюся. Вам дуже сподобається це блюдо - так само сильно, як і мені! А як приготувати тушкованого сазана - зараз розповім! Єдина складність в цій страві - добре очистити рибу, що часто буває не дуже приємно. Але повірте, ця брудна робітка того варто - в результаті отримаєте ніжне і ситне одночасно блюдо! байдужих не залишиться!

  • Короп - 1 штука (велика товста риба)
  • Борошно - 2-3 Ст. Ложок
  • Цибуля - 2 штуки
  • Крем - 500 грам
  • Спеції - За смаком
  • Лимон - 0.5 штуки (пару скибочок для прикраси, і сік половини лимона)
  • Вода - 0.3 склянки (можна замінити бульйоном або вином )
тушкований сазан - фото крок 1
1. Рибу ділимо на порційні шматки, кожен шматок обвалюють в борошні і обсмажити з усім сторін на сильному вогні до рум'яності.
тушкований сазан - фото крок 2
2. Тепер Рибу дістаємо, а на дно сковороди викладаємо цибулю (масло я рекомендую змінити, або взагалі гасити в іншій сковороді), потім - обсмажену рибу, і під кришкою на маленькому вогні тушкуємо, поки цибуля не стане м'яким.
тушкований сазан - фото крок 3
3. А тепер просто рясно заливаємо все сметаною, не забувши додати спеції. На маленькому вогні продовжуємо тушкувати ще 10 хвилин, потім вливаємо лимонний сік і воду, доводимо до кипіння й тушкуємо ще п'ять хвилин.
тушкований сазан - фото крок 4
4. От і все! Прикрашаємо лимонними часточками, посипаємо зеленню і подаємо до столу!

Схожі рецепти