Тушкований минь
(покроковий рецепт з фото)
Тушкований минь готується на плиті. Спочатку рибку треба обсмажити, потім додати до овочів і тушкувати в вершках і сметані. Все блюдо готується близько півгодини. Як гарнір можна подати рис.
Як приготувати тушкованого миня?
1. Миня випатрати, зніміть шкірку, промийте і наріжте шматками.
2. Цибулину почистіть і наріжте півкільцями.
3. Морква почистіть, промийте і наріжте тонкими кружечками.
4. Зелень промийте і нарубати.
5. У сковороді на середньому вогні нагрівайте суміш з двох ложок рослинного і вершкового масла.
6. Шматки миня обваляйте в спеціях, солі, перці і обсмажте на олії з двох боків до золотистої скоринки.
7. В іншій сковороді обсмажте на олії цибулю з морквою до м'якості.
8. До овочів додайте вершки, перемішайте, прогрейте, понизьте вогонь і викладіть шматки риби. Накрийте кришкою і тушкуйте хвилин 15.
9. Додайте зелень, вимкніть вогонь, дайте постояти ще пару хвилин і подавайте з вареною картоплею або рисом.
Тушкований минь готовий!
Смачного!
- Минь - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Цибулина - 1 штука (велика)
- Морква - 1 штука
- Зелень, пучок - 1 штука (петрушка, кріп або зелену цибулю)
- Спеції для риби - За смаком
- Масло рослинне - 4-5 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 30 грам
- Вершки - 300 мілілітрів
1. Миня випатрати, зніміть шкірку, промийте і наріжте шматками.
2. Цибулину почистіть і наріжте півкільцями.
3. Морква почистіть, промийте і наріжте тонкими кружечками.
4. Зелень промийте і нарубати.
5. У сковороді на середньому вогні нагрівайте суміш з двох ложок рослинного і вершкового масла.
6. Шматки миня обваляйте в спеціях, солі, перці і обсмажте на олії з двох боків до золотистої скоринки.
7. В іншій сковороді обсмажте на олії цибулю з морквою до м'якості.
8. До овочів додайте вершки, перемішайте, прогрейте, понизьте вогонь і викладіть шматки риби. Накрийте кришкою і тушкуйте хвилин 15.
9. Додайте зелень, вимкніть вогонь, дайте постояти ще пару хвилин і подавайте з вареною картоплею або рисом.
Тушкований минь готовий!
Смачного!