Рецепт Тушкований минь фото

Тушкований минь
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Минь
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 35 хв.

Тушкований минь готується на плиті. Спочатку рибку треба обсмажити, потім додати до овочів і тушкувати в вершках і сметані. Все блюдо готується близько півгодини. Як гарнір можна подати рис.

Опис приготування:

Як приготувати тушкованого миня?

1. Миня випатрати, зніміть шкірку, промийте і наріжте шматками.

2. Цибулину почистіть і наріжте півкільцями.

3. Морква почистіть, промийте і наріжте тонкими кружечками.

4. Зелень промийте і нарубати.

5. У сковороді на середньому вогні нагрівайте суміш з двох ложок рослинного і вершкового масла.

6. Шматки миня обваляйте в спеціях, солі, перці і обсмажте на олії з двох боків до золотистої скоринки.

7. В іншій сковороді обсмажте на олії цибулю з морквою до м'якості.

8. До овочів додайте вершки, перемішайте, прогрейте, понизьте вогонь і викладіть шматки риби. Накрийте кришкою і тушкуйте хвилин 15.

9. Додайте зелень, вимкніть вогонь, дайте постояти ще пару хвилин і подавайте з вареною картоплею або рисом.

Тушкований минь готовий!

Смачного!

  • Минь - 1 штука
  • Сіль, перець - За смаком
  • Цибулина - 1 штука (велика)
  • Морква - 1 штука
  • Зелень, пучок - 1 штука (петрушка, кріп або зелену цибулю)
  • Спеції для риби - За смаком
  • Масло рослинне - 4-5 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Вершки - 300 мілілітрів
Як приготувати тушкованого миня?

1. Миня випатрати, зніміть шкірку, промийте і наріжте шматками.

2. Цибулину почистіть і наріжте півкільцями.

3. Морква почистіть, промийте і наріжте тонкими кружечками.

4. Зелень промийте і нарубати.

5. У сковороді на середньому вогні нагрівайте суміш з двох ложок рослинного і вершкового масла.

6. Шматки миня обваляйте в спеціях, солі, перці і обсмажте на олії з двох боків до золотистої скоринки.

7. В іншій сковороді обсмажте на олії цибулю з морквою до м'якості.

8. До овочів додайте вершки, перемішайте, прогрейте, понизьте вогонь і викладіть шматки риби. Накрийте кришкою і тушкуйте хвилин 15.

9. Додайте зелень, вимкніть вогонь, дайте постояти ще пару хвилин і подавайте з вареною картоплею або рисом.

Тушкований минь готовий!

Смачного!

Схожі рецепти