Тушковані кабачки з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.
Яскраве, соковите і корисне блюдо хочу запропонувати вашій увазі. Рецепт приготування тушкованих кабачків з помідорами настільки простий, що його без праці повторить навіть новачок на кухні.
Опис приготування:
Цей простий рецепт тушкованих кабачків з помідорами прекрасно підійде не тільки для літнього сезону, адже використовувати ви можете і заморожені овочі при бажанні. Страву можна доповнити також солодким перцем або морквою, наприклад. Це гарна ідея для гарнір до м'яса або риби.
- Кабачки - 2-3 штук
- Помідори - 500 грам
- Цибулина - 1-2 штук (червона)
- Часник - 2-4 зубчиків
- Листочок базиліка - 4 штуки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Насамперед варто підготувати овочі. Очистіть цибулину, помідори, кабачок і наріжте кубиками. Не варто занадто дрібнити, інакше тушковані кабачки з помідорами в домашніх умовах будуть схожі на кашу.
2. На сковороду з високими бортами налийте трохи олії. Викладіть цибулю і обсмажте до прозорості. Тим часом очистіть часник і пропустіть через прес. Викладіть до цибулі.
3. Обсмажте до золотистого кольору.
4. Викладіть на сковороду кабачки і нарізані помідори. Гасіть на середньому вогні близько 10 хвилин.
5. Посоліть і поперчіть за смаком, додайте дрібно нарізаний базилік або іншу зелень за смаком. Ось і весь простий рецепт тушкованих кабачків з помідорами. Готуйте їх до бажаної м'якості овочів (хтось любить їх щільними, хтось доводить до повної готовності).