Тушковані дощовики
(покроковий рецепт з фото)
Хочете спробувати справжній смак лісових грибів? Тоді раджу зробити тушковані дощовики в домашніх умовах і насолодитися цим чудовим блюдом сповна.
Цей класичний рецепт тушкованих дощовиків відомий ще з давніх-давен, коли представлений вид грибів готували ще наші предки. Дощовиків в лісах повно, а його легко не тільки збирати, але і готувати. Іноді я готую їх у великій кількості лука і подаю разом зі смаженою картоплею, але в соусі вони не менш смачні.
- Дощовики - 700 грам
- Цибуля - 1 штук
- Рослинна олія - 50 грам
- Вершки - 100 грам
- Сіль і перець - За смаком
1. Дуже смачний гриб, який сповнений мікроелементів - це дощовик. Я знайшла цей рецепт в одній старій книзі і вирішила приготувати гриби по ньому. Результат приємно порадував, оскільки обід був готовий вже через 1, 5 годину, а на столі були смачні і ніжні дощовики. Я прибирала ніжки, а капелюшки чистила.
2. Коли почистили капелюшки, можна приступати до наступного кроку. Я ретельно вимила гриби і залишила в друшляку на деякий час.
3. Тепер нарізаємо гриби і відправляємо на сковороду. Головне правило - не перепечеться, щоб гриби не гірчить. Посипте перцем і посоліть дощовики, після чого можна накрити кришкою і дати воді повністю випаруватися.
4. В кінці смаження додайте цибулю, доведіть його до готовності і влийте вершки (вони потрібні, якщо ви любите соус). Я готую завжди по-різному і кожен раз експериментую з соусами.
5. Якщо смажите без соусу, то додайте в кінці зелень і подавайте гриби з гарніром. По виду вони дуже нагадують печериці, але їх смак справді незабутній!