Дощовики зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Дощовики зі сметаною і картоплею - просто смакота! Збирайте біленькі молоді дощовики, які на зрізі схожі на щільний сирний сир. А ось пожовклі дощовики в їжу не годяться!
Як приготувати дощовики зі сметаною і картоплею?
1. Картоплю очистіть, промийте, велику розріжте на частини і поставте варитися в підсоленій воді. Зварену картоплю злийте.
2. Дощовики очистіть від колючок, землі і листочків. Кілька разів гарненько промийте.
3. Дощовики викладіть на рослинне масло в сковороду і смажте протягом 20-25 хвилин.
4. Цибулину очистіть і наріжте кубиками. Обсмажте цибулю на окремій сковорідці на олії до золотистого кольору.
5. Додайте обсмажену цибулю до дощовиків. Додати сіль, поперчіть. Перемішайте і смажте ще хвилин 15-20.
6. За кілька хвилин 5 до закінчення смаження дощовиків, додайте в гриби з цибулею сметану. Перемішайте і потім кілька хвилин.
Подавайте дощовики зі сметаною з картоплею.
Смачного!
- Дощовики - 400-500 грам
- Крем - 200 мілілітрів
- Картопля - 6-8 штук
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Цибулина - 2 штуки
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
1. Картоплю очистіть, промийте, велику розріжте на частини і поставте варитися в підсоленій воді. Зварену картоплю злийте.
2. Дощовики очистіть від колючок, землі і листочків. Кілька разів гарненько промийте.
3. Дощовики викладіть на рослинне масло в сковороду і смажте протягом 20-25 хвилин.
4. Цибулину очистіть і наріжте кубиками. Обсмажте цибулю на окремій сковорідці на олії до золотистого кольору.
5. Додайте обсмажену цибулю до дощовиків. Додати сіль, поперчіть. Перемішайте і смажте ще хвилин 15-20.
6. За кілька хвилин 5 до закінчення смаження дощовиків, додайте в гриби з цибулею сметану. Перемішайте і потім кілька хвилин.
Подавайте дощовики зі сметаною з картоплею.
Смачного!