Тушковане м'ясо з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Готувати за цим рецептом можна абсолютно будь-яке м'ясо: воно виходить дуже м'яким і ніжним, в пряному кисло-солодкому соусі. Поєднання м'яса з фруктами завжди дуже смачне і цікаве. Раджу приготувати!
Опис приготування:
За своїм смаком можете додати в блюдо часник або будь-яку зелень за вашим бажанням. Також можна трохи"пограти" зі спеціями: щось поміняти, зменшивши або додавши. Спробуйте, буде смачно!
- М'ясо - 2 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 500 грам
- Яблуко - 2 штуки
- Ізюм - 50 грам
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Коріандр мелений - 1 Чайна ложка
- Зіра мелена - 0, 5 чайних ложки
- Перець мелений - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Кориця паличка - 1 штука
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Вода - 300 мілілітрів
1. М'ясо наріжте на шматочки середнього розміру.
2. Добре обсмажте на сковороді з додаванням олії.
3. Лук наріжте півкільцями.
4. Додайте до м'яса і обсмажте все разом.
5. Влийте киплячу воду, зменшіть вогонь і тушкуйте близько 40 хвилин.
6. Поки гаситься м'ясо, яблука наріжте на часточки.
7. Обсмажте до напівм'якого стану.
8. Ізюм залийте окропом.
9. До м'яса додайте лимонний сік, корицю, мед і томатну пасту. Додати сіль, поперчіть і перемішайте.
10. Викладіть на м'ясо яблука і родзинки без рідини.
11. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин. Смачного!